24REAL, creștere de 30% a spațiilor de birouri închiriate, în T1

24REAL, una dintre cele mai dinamice agenții de consultanță specializate în tranzacționarea spațiilor office ași rezidențiale din București cu suprafețe de cel mult 1.000 mp, a încheiat primul trimestru (T1) al anului cu o creștere de 30% a numărului de spații de birouri închiriate, depășind estimările inițiale, pe o piață marcată de numeroase incertitudini.

Constantin_Capraru

Iată precizările transmise ZIUA CARGO:

Printre clienții 24REAL pe segmentul office, din prima parte a acestui an, se numără Comtrade Distribution (distribuitor echipamente electronice și electrocasnice Tesla și GoPro), clinici medicale și laboratoare de analiză, cât și grădinițe sau companii cu activitate în sectorul agriculturii.

„Pe piața de birouri asistăm la o revenire treptată, cu o dinamizare a sectorului de închirieri în primele trei luni ale anului. Au loc relocări și purtăm negocieri de extinderi ale spațiilor de lucru. Privim cu optimism acest început de an, mai ales că au revenit discuțiile cu clienții cu care eram aproape de a încheia tranzacții în cursul anului trecut. Cine se mută în perioada aceasta nu caută neapărat spații de lucru mai mici, cât să identifice locații mai bune – fie o poziționare mai centrală, fie clădiri mai moderne, mai noi. Perioada de criză i-a făcut pe proprietari mai flexibili în privința prețului și perioadei contractuale”, a declarat Constantin Căpraru, managing partner 24REAL.

Domenii precum distribuție IT, servicii medicale sau agricultură au fost printre cele mai dinamice sectoare aflate în portofoliul de clienți ai 24REAL, compania de consultanță reușind ca în primele trei luni să tranzacționeze peste 2.500 mp spații de birouri.

Peste 60% din tranzacțiile încheiate de 24REAL în primul trimestru al acestui an au fost reprezentate de clinici medicale private, specializate în laboratoare de analiză și testare, inclusiv COVID-19 sau clinici de recuperare.

Comtrade Distribution, companie specializată în servicii de distribuție IT pentru echipamente electronice și electrocasnice Tesla sau GoPro, a decis să își reloce activitatea în zona Arcul de Triumf din Capitală, într-un spațiu de circa trei ori mai mare decât ocupa anterior. 

Totodată, o grădiniță cu profil Montessori a ocupat o suprafață de peste 370 mp într-o clădire din zona Băneasa din Capitală, în timp ce o companie specializată în producția de îngrășăminte naturale destinate sectorului agriculturii a ocupat 350 mp într-un spațiu de birouri din zona Palatul Parlamentului.

Băneasa, Pipera și Bucureștii Noi, cele mai căutate zone pentru locuințele noi, cu preț ridicat. Clienții cu buget redus caută locuințe în zonele limitrofe, din Sud și Vest

Cartierele din Nordul Capitalei – cum este cazul Băneasa, Pipera, Bucureștii Noi sau zona Voluntari sunt cele mai căutate pentru locuințe noi în construcții premium, în timp ce Popești Leordeni, comuna Berceni, Prelungirea Ghencea sau Domnești sunt cele mai căutate de familiile cu un buget mai mic, arată datele 24REAL.

Oscar Răceanu

„Nevoia în zona de rezidențial este mixtă între locuințele vechi cu cele noi, dar predominată de cele noi, acestea având suprafețe mai mari. Cererea de locuințe vechi se înregistrează cu precădere în zonele cu acces la metrou sau transport public în vecinătate, iar pentru construcțiile noi, cartierele rezidențiale în plină dezvoltare sunt opțiunea clienților, mizând pe nevoia de gradină proprie, terase, balcoane mari sau spații mai generoase. Cererea în zona de Nord a rămas ridicată și continuă să fie principalul punct de interes al cumpărătorilor și al investitorilor, în timp ce în zona de Sud și Vest sunt aflate în dezvoltare proiecte cu un preț mai mic, adaptate inclusiv programelor de tipul Prima Casa”, a declarat Oscar Răceanu, Head of Residential Divison 24REAL.

Vilă de peste 4 mil. EUR, în portofoliul 24REAL

În numai câteva luni de la înființarea departamentului rezidențial, echipa 24REAL a adăugat în portofoliul său peste 50 de proprietăți, cu prețuri cuprinse între 80.000 de euro și 4 milioane euro.

„Am finalizat deja cu succes vânzarea unei proprietăți de referință din zona Floreasca a Capitalei. În prezent, avem listate peste 50 de proprietăți, cu preturi cuprinse între 80.000 de euro și o vilă interbelică din zona Pieței Romane, la 4 milioane euro. Suntem în discuții avansante pentru a prelua în reprezentare exclusivă câteva proiecte de blocuri noi și analizăm extinderea echipei. Ținta noastră este că până la finalul acestui an să ajungem la peste 300 de proprietăți rezidențiale listate pe portalul www.24real.ro, a mai punctat Oscar Răceanu

Despre 24REAL

Fondată în 2014, 24REAL este una dintre cele mai dinamice agenții de consultanță imobiliară specializate în tranzacționarea spațiilor de birouri cu suprafețe de până în 1.000 mp. 24REAL deține, în portofoliu, 99% dintre clădirile de birouri moderne din București și oferă servicii specializate de închiriere, vânzare și intermediere pentru orice tip de clădire cu profil comercial. 24REAL este singura agenție imobiliară ce oferă gratuit servicii gratuite de space planning viitorilor chiriași, cu un arhitect specializat, cât și servicii juridice pentru mutarea sediului social. Echipa 24REAL este formată din profesioniști cu o vastă experiență în domeniul imobiliar.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.