40 de treceri la nivel cu calea ferată, la modernizare cu 211 milioane lei

Guvernul a aprobat prin două hotărâri, în ședința din 10 august, indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea a 40 de treceri la nivel cu calea ferată din județele Cluj, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Ialomița și Dâmbovița. În total, lucrările vor costa 211 milioane de lei și vor beneficia de cofinanțare externă nerambursabilă.

foto: Jean-Mihai Pîlșu

Prima Hotărârile de Guvern vizează indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată – Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj”, ce cuprinde  20 de treceri la nivel cu calea ferată din acest județ. Lucrările au valoarea de peste 111 milioane lei, iar durata de execuție a acestora este de 6 luni.

Prin a doua Hotărâre de Guvern au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată – Sucursala Regională de Căi Ferate Bucureşti” și cuprinde 20 de treceri la nivel cu calea ferată pe amplasamente din județele Teleorman, Giurgiu, Prahova, Ialomița și Dâmbovița.
Valoarea totală a lucrărilor este de 100 milioane lei, din care 76 milioane lei construcții-montaj. Durata de execuție a investiției este de 12 luni.

„Investițiile vor fi finanțate din fonduri externe nerambursabile aferente Programului Transport 2021-2027, de la bugetul de stat prin bugetul MTI, din veniturile proprii ale Companiei naționale Căi Ferate CFR, precum și din alte surse legal constituite.
Lucrările de modernizare includ înlocuirea dalelor uzate cu dale elastice din cauciuc, supraveghere video și sistem de iluminat, cu panouri fotovoltaice”, precizează Executivul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.