478 de trenuri de marfă, verificate pentru eliminarea riscurilor de furt

Polițiștii de la transporturi, împreună cu angajați feroviari, au desfășurat o acțiune, în perioada 31 octombrie-6 noiembrie,  privind sustragerile din vagoanele de mărfuri, precum şi de componente ale mijloacelor de material rulant.

Au fost verificate 478 de trenuri de marfă, astfel: 189 garnituri în staţiile de cale ferată, 118 în triaje și 171 în parcurs (în linie curentă), informează Poliția Română.

De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost verificate 784 de mijloace de material rulant în depouri, revizii, parcuri reci, precum şi în linie curentă şi au fost efectuate controale la 20 de magazii de piese de schimb.

Totodată, polițiștii au efectuat verificări şi la 196 de unităţi, care au ca obiect de activitate colectarea de deşeuri de metale feroase şi neferoase.

Au fost efectuate controale la 174 de firme de pază, care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare.

În urma desfășurării acțiunii, au fost constatate 14 infracțiuni și au fost aplicate 871 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 350.700 de lei.

Exemple transmise de IGPR:

1. La data de 2 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Dâmbovița – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Târgoviște s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul lunii octombrie, o persoană, salariată la o firmă, ar fi modificat în fals fișele de apreciere a curățeniei vagoanelor de călători din stația CF Târgoviște Sud, cu un punctaj superior față de cel acordat de partidele de tren, cauzând un prejudiciu de aproximativ 10.000 de lei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură  privată, uz de fals și înșelăciune.          

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Târgoviște, în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

2. La data de 4 noiembrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timișoara, împreună cu comisarii Gărzii de Mediu Timișoara, au efectuat un control la o firmă din municipiul Timișoara, în urma căruia s-a constatat încălcarea prevederilor art. 94 alin. 1 lit. a, din OUG nr. 195/2005, privind protecția mediului, fiind aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 60.000 de lei.

3. La data de 5 noiembrie, ora 14.00, polițiștii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au depistat în Portul Constanţa trei persoane care ar fi sustras, din vagoanele de marfă garate în triajul Constanța Port B, 900 de kilograme de floarea-soarelui, pe care le-ar fi încărcat în 30 de saci.

Aceștia ar fi încercat să scoată din port marfa sustrasă, folosind platformele unor vagoane din compunerea unui tren de marfă, care urma să plece, urmând să-i arunce, din mers, în municipiul Constanța.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, persoanele bănuite fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Prejudiciul a fost recuperat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.