5 zile de înscrieri pentru microgranturi

Formularul electronic de înscriere pentru obţinerea de microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile este activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro, începând din 12 octombrie, ora 10:00.

În primele două ore au fost depuse 7.500 de cereri, a anunțat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. 

„Au fost înregistrate 4.400 de conexiuni simultane, serverele au mers fără probleme. La ora 11:30 erau 6.500 de cereri în aplicaţie, iar acum, la ultima raportare, erau 7.500 de cereri de microgranturi. În ritmul acesta e posibil ca, până vineri, să epuizăm cele 50.000 de locuri, companii care se pot înscrie. Totalul bugetului alocat este de 100 de milioane de euro. Dacă sunt 2.000 de euro pentru fiecare companie, înseamnă că maxim 50.000 de companii pot beneficia. Cele mai multe s-au înscris din Bucureşti – peste 1.400, apoi Cluj, Iaşi, Prahova, Timiş. În urban, la ora 11:30, aveam 4.900 de cereri, iar în rural 1.600″, a declarat Popescu, la Digi 24.

El a admis că „mai sunt nici mici probleme referitoare la PFA-uri şi la ONG-uri, probleme care reies din faptul că în baza de date a ANAF pe care noi o interogăm apar nişte date cu zero cifră de afaceri sau zero salariaţi”.

„Ceea ce trebuie să ştie deţinătorii de PFA-uri sau de ONG-uri este să meargă cu aplicaţia până la capăt, pentru că vom face o verificare în back office şi nu vom lăsa lucrurile aşa, dacă dânşii ştiu că au altă cifră de afaceri”, a precizat ministrul.

Formularul de înscriere va rămâne activ până vineri, 16 octombrie, ora 20:00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.

Guvernul a aprobat, în 31 iulie, OUG 130/2020 privind acordarea, pentru firmele afectate de criza Covid-19, a unor granturi în valoare totală de de un miliard de euro, din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020.

Preînscrierea firmelor în aplicaţie a început pe 15 septembrie, iar în această etapă toţi aplicanţii interesaţi de oricare dintre cele trei măsuri de sprijin vor avea posibilitatea preînregistrării datelor reprezentanţilor legali/împuterniciţi, precum şi datelor persoanelor juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.