8 autobuze Citaro Hybrid circulă în București

Primele opt autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid din totalul de 130 cumpărate de Primăria Capitalei, din fonduri europene, au fost puse în circulație de STB, pe linia 131, în data de 7 iulie, urmând ca toate celelalte să fie livrate până în ianuarie 2021.

Noile vehicule leagă zona centrală a Capitalei de partea de nord, pe traseul Piaţa Romană–Calea Dorobanţi Arcul de Triumf–Piaţa Presei–Complexul Comercial Băneasa.

Autobuzele au instalatie de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum si un sistem informatic performant care permite furnizarea informațiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real.

Vehiculele, care sunt prevăzute inclusiv cu funcții special destinate persoanelor cu dizabilități, au o capacitate de până la 100 de pasageri, 27 aşezaţi şi 65 în picioare. 

Valoarea întregului contract este de circa 195,3 milioane de lei, fără TVA, iar vehiculele au o garanție de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km. Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.