Acțiunea TRUCK&BUS: 6.082 de amenzi aplicate de polițiștii români

Polițiștii rutieri din România au aplicat 6.082 de amenzi șoferilor de transport persoane și marfă găsiți în neregulă, în timpul acțiunii TRUCK&BUS, derulată simultan în toate statele Uniunii Europene, în perioada 12-18 octombrie, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

foto: IGPR

Din totalul amenzilor, 2.278 au fost aplicate șoferilor de transport persoane, iar 3.804, celor de transport marfă, informează IGPR, în 19 octombrie.

Aproape 27.000 de autovehicule de transport persoane sau mărfuri au fost oprite de poliţişti români, pentru control.

Acţiunea s-a desfășurat în scopul prevenirii accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și de transport de marfă.

În cele 7 zile, controalele polițiștilor au avut în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a legislației rutiere, dar și a prevederilor legale dispuse în contextul situației produse de răspândirea noului virus COVID-19.

Astfel, în cadrul acțiunii, au fost verificate 12.494 de autovehicule destinate transportului public de persoane, pentru neregulile constatate fiind aplicate 2.278 de amezi.

Dintre acestea, 210 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 14 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 358 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 10 pentru abateri constatate la funcționarea aparatului tahograf și 3 pentru utilizarea incorectă a acestuia.

Alte 11 au fost date pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 79 pentru defecțiuni tehnice, 6 pentru depășirea masei total maximă autorizată a vehiculului, 116 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 61 referitoare la lipsa unor documente ale vehiculului, iar alte 20 referitoare la lipsa unor documente ale operatorilor de transport.

Totodată, au fost dispuse 5 imobilizări pentru defecțiuni tehnice.

În cazul transportatorilor de marfă, au fost verificate 14.561 de autovehicule, fiind aplicate 3.804 sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, polițiștii au aplicat 688 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 23 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 768 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 172 pentru funcționarea nercorespunzătoare a aparatului tahograf, 150 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă și 251 pentru defecțiuni tehnice.

Alte 37 au fost aplicate pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată < 12,5 tone, 47 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată > 12,5 tone, 45 pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor, 235 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, alte 125 pentru lipsa unor documente ale vehiculului și 33 referitoare la lipsa unor documente ale operatorilor de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.