Adunarea generală AHK România: Susținerea companiilor, prioritară

Susținerea companiilor a fost definitorie, pentru anul 2022, și va rămâne prioritară, inclusiv în 2023, este concluzia Adunării generale a membrilor AHK România.

O parte din Consiliul Director al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România) a fost reconfirmat, potrivit deciziei membrilor exprimată prin vot, cu ocazia Adunării Generale anuale. 

 

Ca noutate, Nikolaus Eichert (WPD Romania SRL) a fost ales membru în Consiliul Director. Mandatul lui Florin Sabou (Sialtpro SRL) a expirat. Au fost realeși pentru un nou mandat Claudia Hesselmann (Arensia Exploratory Medicine SRL), Andreas Lier (BASF), Günter Krasser (Infineon Technologies Romania) și Simona Melnic (MedicHub Media SRL). În rest, componența Consiliului Director și a Comisiei de cenzori a rămas aceeași:

Președinte – Andreas Lier ( BASF) 

Director general AHK România – Sebastian Metz

Vicepreședinți: Christian von Albrichsfeld (Continental Automotive România), Daniel Gross (REWE România)

Membri: Claudia Hesselmann (Arensia Exploratory Medicine), Volker Raffel (E.ON România), Petru Rușeț (Siemens Energy România), Günter Krasser (Infineon Technologies Romania), Michael Beier (CLAAS Regional Center South East Europe), Simona Melnic (MedicHub Media), Marco Alpert (Bawi Construction), Ottmar Lotz (Agrarius AG), Nikolaus Eichert (WPD Romania).

Comisia de cenzori:  Adriana Costea (PricewaterhouseCoopers),  Tobias Seiferth (Banca Comercială Română SA), Costina Constantin (Stalfort & Partner).

„Susținerea companiilor în aceste vremuri tulburi din punct de vedere geopolitic și economic a fost definitorie, pentru anul 2022. Pe fondul schimbării situației geopolitice, România ca amplasament investițional a avut până acum mai degrabă de câștigat. Prin cele 10 grupuri de lucru, AHK România a reprezentat interesele firmelor membre și a încheiat cu bine anul 2022, atât din punct de vedere financiar, cât și prin adaptarea la contextul global”, a declarat directorul general al AHK România, Sebastian Metz, la momentul bilanțului. El a mai declarat că interesul investitorilor pentru România a crescut datorită relocărilor din Germania și Asia. Acest lucru este valabil și pentru căutările de parteneri de afaceri în România (nearshoring).

„Perspectivele pentru relațiile economice româno-germane sunt în continuare foarte bune, chiar dacă factorii de risc la nivel global au crescut. În ceea ce privește transformarea verde, România va juca un rol important și va mai atrage investiții în acest domeniu. Cu laitmotivul anului 2023 “Strengthening Partnerships – Turn Challenges into Opportunities”, AHK România va continua să susțină companiile și investițiile în realizarea schimbării către un model de business sustenabil”, a adăugat Andreas Lier, președintele AHK România.

Comunitatea de business româno-germană reunește peste 580 de membri și 235.000 de angajați în companii cu capital german, în 150 de domenii de activitate diferite. 

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane. Înființată în 2002, AHK numără peste 580 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. 

De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcționează și Centrul de competență pentru Republica Moldova. Dorim astfel să intensificăm relațiile de afaceri între companii din România, Republica Moldova și Germania și să contribuim semnificativ la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

Laitmotivul anului 2023 pentru AHK România: Strengthening Partnerships-Turn Challenges into Opportunities

Parteneriatele puternice reprezintă fundamentul pentru a face față provocărilor actuale și viitoare. Gândirea și acțiunile îndreptate către formarea de parteneriate între companii, mediul politic, societate și educație sunt mai importante ca niciodată. În acest context, am ales pentru acest an ca laitmotiv „Strengthening Partnerships”. În cadrul parteneriatelor, însoțim transformarea în modele de afaceri durabile și sprijinim în mod activ investițiile în educație, sănătate, știință și noi tehnologii. Pentru a atinge aceste obiective ambițioase, trebuie să colaborăm mai strâns ca niciodată și să gândim în aceeași direcție. În cadrul unor Strengthened Partnerships transformăm Challenges into Opportunities

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.