Aeronava „Nadia Comăneci”, pentru sportivii români la J.O. de la Paris

TAROM va transporta sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie-11 august) cu o aeronavă B737-800 ce poartă numele Nadiei Comăneci. 

Astfel, aeronava din flota companiei aeriene a preluat numele marii gimnaste românce, care deţine cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice, în 1976 şi în 1980, precum şi recordul pentru prima notă de 10 din istoria gimnasticii, la Montreal, în 1976.

Nadia Comăneci a transmis: „Mă bucur să fac parte din acest proiect prin care pot fi alături de sportivii noştri şi de români. Doresc succes delegaţiei României la Jocurile Olimpice. Istoria se scrie mai departe!

Costin Iordache, director general TAROM: „Compania TAROM a purtat în mod tradiţional olimpicii români la Olimpiadele anterioare, iar acum marchează o premieră: prima aeronavă din flota sa care va primi numele unui sportiv. Marea sportivă a acordat gratuit statului român dreptul de utilizare a numelui său pentru industria transportului din România. Aeronava «Nadia Comăneci» va deservi, în continuare, clienţii companiei TAROM, sub numele uneia dintre cele mai iubite sportive românce din toate timpurile“.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM a fost înfiinţată, în 1954, şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianţei SkyTeam, din 25 iunie 2010. Transportatorul Naţional al României deţine o flotă de 18 aeronave şi are în portofoliul său un număr de 70 de destinaţii operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii săi code share. Din anul 1993, TAROM este companie membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.