AHK România: Înscrieri la concursul BASF Innovation Hub

Lider european în cercetare și dezvoltare și cea mai mare companie chimică din lume, BASF, în parteneriat cu AHK România, demarează proiectul BASF Innovation Hub care va reuni start-up-uri și companii inovatoare din 11 țări din Europa Centrală și de Sud, printre care şi România. 

„Efectele dăunătoare asupra mediului și schimbările climatice din ultimele decenii au devenit o provocare pentru întreaga lume. Acest lucru a determinat țările europene să își stabilească obiectivul de a deveni primul grup de țări neutre din punct de vedere climatic. Printre altele, Comisia Europeană a adoptat Pactul Verde care cuprinde o serie de măsuri ce au ca scop dezvoltarea unei economii durabile și este de datoria noastră să sprijinim soluțiile care vor facilita acest proiect. Concursul Innovation Hub este doar una dintre modalitățile de a sprijini Pactul Verde”, a declarat Andreas Lier, director general al BASF România. 

Iar directorul general al AHK România, Sebastian Metz, adaugă: „AHK România susține demersurile UE privind pachetul economiei circulare și Pactul Verde European. Acest lucru nu este întâmplător, Germania fiind lider de piață în domeniul tehnologiilor pentru energii regenerabile și un mediu mai curat.”

Aplicațiile pentru concursul BASF Innovation Hub pot fi transmise până în 15 septembrie. Într-o primă etapă a concursului, comisia de jurizare va alege cea mai bună idee din România, iar în noiembrie 2021, aceasta va fi prezentată în marea finală BASF Innovation Hub, alături de cele mai reuşite soluții din alte țări.

Câștigătorul concursului local va fi premiat cu 2.500 EURO brut, iar cea mai bună idee din etapa regională, cu 5.000 EURO brut.

Concursul se adresează companiilor inovatoare și start-upurilor cu max. 5 membri, iar condiţia de bază pentru participare este ca ideea aplicată să contribuie în mod direct sau indirect la crearea de soluții pentru o energie curată, fiabilă și accesibilă și/sau pentru o agricultură sustenabilă și/sau să faciliteze economia circulară. 

Despre BASF

La BASF, atingem obiective pentru un viitor sustenabil. Combinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Prin munca lor, aproximativ 110.000 de angajați din Grupul BASF contribuie la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și din aproape fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în șase categorii: produse chimice, materiale, soluții industriale, tehnologii de suprafață, nutriție și sănătate și soluții agricole. În 2020, BASF a generat vânzări în valoare de 59 miliarde de EURO. Acţiunile BASF sunt tranzacţionate la Bursa de Valori din Frankfurt (BAS) şi la cea din Statele Unite ale Americii (BASFY). 

Despre AHK Romania

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.