Alaska Energies a închiriat 8.000 mp în VGP Park București Nord

VGP a închiriat peste 8.000 m2 de spațiu logistic, în VGP Park București Nord, către Alaska Energies, care își va extinde operațiunile de logistică, depozitare și distribuție a produselor de energie regenerabilă: panouri fotovoltaice, sisteme de sustinere, invertoare solare, acumulatori și accesorii.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

VGP Park București Nord este situat în partea de nord a Bucureștiului. Poziționat exact la intersecția autostrăzii A3 cu șoseaua de centură a capitalei, cu acces direct la ambele, este amplasat ideal pentru a asigura accesul facil către centrul orașului, precum și conexiunea perfectă pentru distribuție în jurul Bucureștiului și spre nord, via autostrada A3, către Ploiești și Brașov. Localizarea parcului, pe lângă beneficiul dat de disponibilitatea forței de muncă din această parte a Bucureștiului, îl face ideal pentru companiile active în logistică, comerțul electronic și comerțul cu amănuntul, fiind totodată o locație ideală cu acces fluid spre centrul orașului pentru distribuția finală („last mile delivery”). Clădirea ce găzduiește acest nou chiriaș este certificată prin metoda de evaluare BREEAM, având clasificarea Foarte Bine.

Suntem foarte mândri să primim Alaska Energies în VGP Park București Nord și să le oferim un spațiu care îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate și sustenabilitate. Alaska operează într-unul dintre segmentele de afaceri cu cea mai rapidă creștere din România și suntem încântați că le putem asigura toate condițiile pentru desfășurarea activității, într-o locație de top”, a declarat Claudia Petre, leasing officer, VGP România.

“Transferul operațiunilor într-un sediu mai mare și mai complex este o mutare firească în dezvoltarea companiei noastre. Ultimii ani ne-au adus creșteri constante ale cifrei de afaceri, o dovadă clară a faptului că piața românească apreciază atât produsele, cât și serviciile conexe oferite de specialiștii Alaska Energies. Europa se află, evident, într-o tranziție către energia verde și ne bucurăm că putem sprijini această inițiativă și în România”, ne spune Matei Neagu, director comercial, Alaska Energies România. 

 „Aș dori să felicit Alaska Energies și VGP pentru acest nou parteneriat. Suntem mândri să facem parte dintr-o tranzacție în care atât proprietarul, cât și chiriașul au o viziune similară asupra sustenabilității,” a adăugat Emilian Podaru, crosspoint real estate.

Crosspoint Real Estate a fost consilier, pe parcursul procesului de închiriere.

Despre VGP

VGP este dezvoltator, manager și proprietar paneuropean de spații logistice și proprietăți imobiliare semi-industriale de înaltă calitate. VGP operează un model de afaceri complet integrat, cu capacități și expertiză bogată în întregul lanț valoric. Fondată în 1998, în Republica Cehă, ca afacere de familie belgiană în domeniul imobiliar, VGP, cu o echipă de aproximativ 383 de angajați, deține și operează active în 17 țări europene în mod direct și prin mai multe asociații mixte 50:50. Valoarea activului brut al VGP, inclusiv asocieri în participațiune de 100%, se ridică la 6,44 miliarde EUR, iar compania avea o valoare activă netă (EPRA NTA) de 2,30 miliarde EUR. VGP este listat la Euronext Bruxelles (ISIN: BE0003878957)

Despre Alaska Energies

Alaska Energies SAS (Franța) activează în sectorul energiei regenerabile din 2003, fiind una dintre cele mai importante companii europene care distribuie echipamente fotovoltaice. Alaska Energies operează și în Elveția, Belgia, România, Italia și Spania. Prezentă pe piața din România din 2013, Alaska Energies – Alaska Fotovoltaice oferă clienților săi echipamente și sisteme fotovoltaice de înaltă calitate, furnizate de mărci de renume mondial. 

Despre Crosspoint Real Estate

Fondată în 2005, Crosspoint Real Estate oferă atât servicii de tranzacționare și consultanță pentru domeniul imobiliar, cât și soluții financiare necesare marilor investitori, pentru toate tipurile de proprietăți: office, retail, industrial, terenuri, hoteluri și rezidențial. Crosspoint Real Estate este asociatul internațional Savills în România, una dintre cele mai mari companii de real estate la nivel global, fondată în 1855 – cu venituri de peste 2,15 mld GBP generate în 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.