Cod galben de ninsori și viscol

Vremea se răcește semnificativ, iar meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de ninsori și viscol pentru aproape jumătate din țară.

Astfel, începând din 7 ianuarie, ora 18.oo, până pe 9 ianuarie, ora 10.00, în 14 județe din estul țării (toată Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei) sunt intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ și viscol.

În județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași ninge moderat cantitativ și s-a depus strat de zăpadă, local de peste 10…15 cm.

În cursul nopții de 7/8 ianuarie și în prima parte a zilei de 8 ianuarie, în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea au fost mai ales ploi, ce local au depus polei. Apoi, vor predomina ninsorile.

Rafalele devânt au intensificări în general de 55…70 km/h, cu perioade de viscol și vizibilitate redusă.

Vreme rece în toată țara

La începutul săptămânii vremea se va răci semnificativ, astfel încât în 9 ianuarie vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 și 0 grade, iar în noaptea de 9/10 ianuarie va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20…-18 grade.

„Aria precipitațiilor va fi în extindere în toate regiunile. Vor predomina ninsorile, iar în Oltenia și Muntenia local se vor acumula 15…30 l/mp. Pe alocuri, se va depune polei”, precizează ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.