Amenzi de 6 milioane de lei în trenuri și gări, în 6 luni (video)

Poliţiştii din cadrul Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi (PT) au aplicat, în prima jumătate a acestui an, peste peste 9.400 de amenzi, în valoare totală de circa 6 milioane de lei, în cadrul celor 500 de acţiuni desfășurate pe principalele magistrale de cale ferată (300, 500, 600, 800, 900 şi secţiile de cale ferată adiacente), pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte antisociale şi menţinerea ordinii publice în trenurile de călători şi în staţiile de cale ferată.

Ca măsuri complementare, au fost confiscate bunuri de 23.000 de lei, informează CFR Călători.

Totodată, au fost constatate 165 de infracţiuni, dintre care 47 de natură judiciară și 92 de natură economic-financiară. Pe parcursul acestor acțiuni au fost găsite 27 de persoane care erau urmărite în temeiul legii. 

„Numai în ultima săptămână (7–14 iulie), în acțiunile desfășurate în sistemul transporturilor feroviare (precum şi pentru respectarea măsurilor legale privind limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS COV-2), Poliţia transporturi feroviare a desfăşurat, activități specifice în 447 de stații de cale ferată şi 1.104 trenuri de călători (în 385 de trenuri către/dinspre litoral şi 372 către/dinspre alte staţiuni). De exemplu marți, 14 iulie 2020, echipe mixte de control ale CFR Călători si ale Poliţiei TF au verificat mai multe trenuri interregio, pe relațiile București Nord–Câmpina și retur și București Nord–Ciulnița și retur”, se arată în comunicatul transmis redacției, în 15 iulie.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în tren

La bordul trenurilor CFR Călători, purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata călătoriei, inclusiv la urcarea și coborârea din vagon. Masca trebuie purtată corect, astfel încât să acopere gura și nasul.

Iată precizările CFR Călători:

„Aceste acțiuni au ca principal scop conștientizarea, atât în rândul pasagerilor cât și al personalului propriu, a necesității purtării măștii de protecție. În timpul acțiunilor, reprezentanții Poliției TF dispun măsuri pentru portul măștii de protecție și acolo unde este cazul, aplică sancțiuni.

Totodată, acțiunile comune vizează și legalitatea călătoriei pentru descurajarea persoanelor care călătoresc fără bilet, precum şi evaluarea modului în care personalul feroviar îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu. Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situația în care la casa de bilete/ghișeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizații. Nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc (în picioare).

Acțiunile de control se vor derula şi în perioada următoare, în colaborare cu Poliția TF, în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii rețele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic, ca măsură pentru prevenirea și controlul virusului SARS-CoV-2”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.