Amenzi în București pentru încălcarea Legii taximetriei

Poliţia Locală a Municipiului București a aplicat, în primul trimestru al acestui an, amenzi de 225.100 de lei pentru încălcarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi încălcarea HCGMB 178/2008 ce reglementează serviciul public de taximetrie în Bucureşti.
 
Potrivit PMB, poliţiştii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au desfăşurat, împreună cu alte instituţii abilitate, peste 20 de acţiuni de verificare a legalităţii activităţii de taximetrie, în Capitală.
 
Au fost vizate, cu precădere, staţiile de taxi din zonele Gara de Nord, Centrului Istoric, precum şi stațiile din apropierea autogărilor Obor și Filaret. Au fost depistate 160 de cazuri de încălcare a legii, iar un sfert din nereguli (42, sancționate cu amenzi de peste 65.000 de lei) au fost depistate numai la Gara de Nord – unul din „punctele – problemă” ale Capitalei în privința taximetriştilor indisciplinaţi.
 
În Gara de Nord, cu ocazia ultimei acțiuni de control, din data de 29 martie, polițiștii locali au depistat și un conducător taxi care a modificat fără drept perioada de valabilitate a buletinului de verificare metrologică. După întocmirea actelor procedurale, taximetristul a fost predat Politiei Romane pentru continuarea cercetărilor.
 
Cele mai frecvente abateri constatate sunt: refuzul de a realiza cursa, suprataxarea clienților, lipsa autorizației de transport persoane, neprezentarea atestatelor profesionale sau a altor documente necesare desfăşurării, în condiţii de legalitate, a activităţii de transport public în regim de taxi.
 
Ca măsuri complementare, poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au retras 16 autorizații şi trei certificate profesionale, în alte 11 cazuri au fost sesizate alte autorităţi în vederea reţinerii autorizaţiilor de taxi.
 
De asemenea, în două situaţii, Brigada Rutieră Bucureşti a dispus suspendarea dreptului de a conduce un autovehicul prin ridicarea certificatului și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.