Amenzi pentru cei care nu dotează cu AMEF automatele comerciale

Operatorii economici vor fi amendaţi, începând din octombrie, cu amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activităţii, dacă nu își vor dota automatele comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), pentru transmiterea datelor fiscale către sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcţionează pe bază de plăţi cu cardul, precum şi de acceptatoare de bancnote sau monede, au obligaţia de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF) prevăzute la art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, conform prevederilor art. IV din Ordonanţa Guvernului 11/2022 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru modificarea unor termene”, se arată într-un comunicat al Fiscului.

Astfel, începând cu 1 octombrie 2024, operatorii economici în cauză vor fi sancţionaţi cu: amendă de la 8.000 la 10.000 de lei; confiscarea sumelor nejustificate; suspendarea activităţii operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu AMEF şi prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.