SPV este și pentru documentele care nu sunt digitalizate (ANAF)

Toate documentele care nu sunt încă digitalizate/disponibile în format electronic se pot transmite prin intermediul Formularului de contact accesibil în serviciul Spaţiul Privat Virtual (SPV).

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) informează, vineri,pentru transmiterea acestor documente, se selectează categoria „Asistenţă şi îndrumare de specialitate în domeniul fiscal”.

„Reamintim că, de la 01.03.2022, transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale de către contribuabilii/plătitorii persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, precum şi persoane fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent se va face exclusiv prin intermediul Spaţiului Privat Virtual”, se menţionează în comunicatul Fiscului.

Potrivit ANAF, Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare a  ridicat de la 5 MB la 10 MB limita maximă a fişierelor ce pot fi ataşate formularului de contact, pentru a nu exista dificultăţi în transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale.

De asemenea, pentru a facilita transmiterea documentelor, contribuabilii trebuie să aibă în vedere: scanarea la rezoluţie maxim 300 dpi, eliminarea automată a paginilor albe (goale), scanarea în alb-negru, scanarea într-un fişier format PDF, comprimarea fişierului PDF. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.