Antonov 124 – cel mai mare avion de tip cargo din lume, la București

Un Antonov 124-100, cea mai mare aeronavă de tip cargo din lume, a aterizat, în 7 aprilie, pe Aeroportul „Henri Coandă”, cu o cantitate impresionantă de echipamente medicale aduse din China, achiziționate de Unifarm.

sursă foto: CNAB

„Nu este însă singurul avion încărcat cu echipamente care va ajunge luna aceasta în România. Alte avioane de tip cargo, ca de exemplu Boeing 747, vor aduce mărfuri necesare medicilor din linia I: măşti de protecţie, ochelari de protecţie, combinezoane, aparatură medicală şi reactivi”, scrie pe Facebook Compania Națională de Aeroporturi București (CNAB). 

sursă foto: CNAB

Antonov AN 124 este un avion rar. Poate transporta locomotive, iahturi sau fuselaje de aeronave. Botul aeronavei este astfel modificat încât permite încărcarea unui volum de marfă imens, de până la 150 de tone.

sursă foto: CNAB

Adrian Ionel, director general Unifarm, spune că alte 12 avioane de tip cargo vor aduce mărfuri necesare medicilor din linia I: măşti de protecţie, ochelari de protecţie, combinezoane, aparatură medicală şi reactivi. Pe 9, 20 şi 27 aprilie vin în ţară 3 avioane de tip Boeing 747 încărcate cu marfă.

sursă foto: CNAB
sursă foto: CNAB
sursă foto: CNAB

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.