Apel la Președinte: Vă rugăm, scăpați-ne de ministrul demisionar Șova!

1

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) cere înlăturarea “definitivă” a ministrului demisionar Lucian Șova de la Transporturi.

Vasile Ștefănescu

Iată precizările, în comunicatul transmis redacției:

Toți transportatorii rutieri îi cer Președintelui României, Klaus Iohannis, să nu se răzbune pe acest sector de activitate și pe toți românii care au avut de suferit din cauza ministrului Lucian Șova, prelungindu-le tuturor agonia.

“Îl rugăm pe domnul Președinte, Klaus Iohannis, să nu prelungească situația de la Ministerul Transporturilor, după ce am reușit să vedem demisia lui Lucian Șova. Transportatorii cer de căteva luni demisia acestui ministru”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

COTAR și toți ceilalți transportatori din țară au cerut demisia ministrului Lucian Șova, al cărui minut de muncă este foarte scump. (…) Ministrul Lucian Șova s-a remarcat prin patru lucruri, de la preluarea mandatului: 1. lipsa totală de comunicare cu transportatorii rutieri autorizați; 2. continuarea susținerii pirateriei, prin menținerea modificărilor legislative pe care le-a introdus în 2015; 3. măsurile luate împotriva transportatorilor și 4. promovarea activității neautorizate și nelicențiate de transport rutier.

Haosul creat de acest ministru pe piața transporturilor de persoane a început încă din 2015, când a introdus sintagmele „în mod repetat” și în „în mod permanent” în legea 38/2003, astfel încât cei care fac transport neautorizat să nu mai poată fi sancționați, dacă sunt prinși în trafic. Anul acesta, Lucian Șova a mai scos din joben un ordin prin care să modifice regulile de atribuire a licențelor de transport rutier de persoane, fără să existe un studiu la nivelul întregii țări, privind nevoile de deplasare ale oamenilor, document care ar trebui să stea la baza unui program de transport pentru deschiderea pieței de transport din România.

Reglementarea pieței de transport de persoane trebuie să fie reglementate prin lege, nu printr-un ordin de ministru, așa cum încerca Lucian Șova.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.