Aplicația eDAC, noul sistem de verificare a actelor de identitate

Poliția Română a operaționalizat, odată cu aderarea României în spațiul Schengen aerian și maritim, un nou sistem de verificare a documentelor de identitate – eDAC. Aplicația a fost instalată pe dispozitivele mobile și tabletele aflate în dotarea polițiștilor, a patrulelor de ordine publică, cât și la obiectivele unde se asigură protecția cu efective de jandarmi și are rolul de a scurta timpul legitimării unei persoane.

Prin intermediul acestei aplicații, polițiștii pot vedea în timp real în bazele de date operative ale MAI, comparând cu informațiile existente la nivelor celor ce țin de spațiul Schengen, dacă persoana controlată este urmărită sau dacă are vreo interdicţie.

„Cu aplicația eDAC, dezvoltată la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, polițiștii realizează legitimarea folosind terminale mobile. Aplicația informatică instalată pe aceste dispozitive oferă, prin simpla scanare a documentului de identitate, toate datele necesare legitimării.
În lipsa documentului de identitate, legitimarea se poate efectua și prin introducerea manuală, de către polițist, a datelor persoanei. Se pot astfel identifica la timp persoanele semnalate în bazele de date ca dispărute, urmărite sau în diverse situații de risc”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.