Aproape 8.000 de vehicule cu ZERO emisii de CO2, înmatriculate în S1

În primul semestru al anului, au fost înmatriculate în România 7.811 vehicule cu zero emisii de CO2, iar angajații Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări (DGPCÎ) au eliberat 4.884 de plăcuțe de înmatriculare cu numere verzi.

De la introducerea în circulație a numerelor verzi (luna iunie 2022), au fost emise peste 11.000 de astfel de plăcuțe de înmatriculare.

Numărul înmatriculărilor autovehiculelor cu zero emisii a rămas constant, în primul semestru al acestui an, față de ultimul semestru al anului 2022, când au fost înmatriculate 7.873 de vehicule.

În prezent, în România sunt înmatriculare peste 33.000 de vehicule electrice și aproximativ 154.000 de vehicule hibrid.

Numerele verzi pentru acest tip de autovehicule au drept scop asigurarea vizibilității acestor categorii de vehicule în traficul rutier, în vederea stimulării introducerii pe piață a autovehiculelor de transport nepoluante, dar și stabilirea unor politici de transport pentru protejarea mediului înconjurător.

Acest tip de plăcuțe este disponibil atât la înmatricularea mașinilor noi, cât și pentru automobilele deja înscrise în circulație.

Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări le recomandă celor interesați, pentru diminuarea timpului petrecut la ghișeele, să consulte care sunt actele necesare, potrivit informațiilor disponibile pe site-ul oficial și încurajează programarea on-line pe platforma https://dgpci.mai.gov.ro/drpciv-booking/.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.