Atenție, șoferi! Alertă de vreme rea în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o alertă de vreme rea, cu avertizări Cod Roșu, Portocaliu și Galben de vânt puternic, pentru toată țara.

Codul Portocaliu, valabil în perioada 23 februarie, de la ora 18:00, până în 24 februarie, ora 18:00, vizează intensificări susținute ale vântului, viscol și vizibilitate redusă în  zona înaltă de munte. 

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.
 
a doua avertizare Cod Portocaliu a fost emis pentru intervalul 23 februarie, ora 22:00 – 24 februarie, ora 18:00 și vizează 23 de județe din aproape toată jumătatea de nord a țării – Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei și al Dobrogei.
 
Vântul va avea intensificări susținute, în noaptea 23/24 februarie, și în prima parte a zilei de 24 februarie, în nordul Crișanei, Transilvania și Maramureș, cu viteze de 80…95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova și în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90…100 km/h. 
 
Codul Roșu, valabil pentru ziua de 24 februarie, în intervalul orar 02:00 – ora 18:00, vizează vânt puternic, cu viteze de peste 140…180 km/h, spulberând puternic zăpada și determinând scăderea vizibilității spre zero în Carpații Meridionali și de Curbură.

De asemenea, pentru cea mai mare parte a țării a fost transmis o avertizare Cod Galben, valabil din data de 23 februarie, ora 18.00, până în 24 februarie, la aceeași oră. Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55…70 km/h. 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, la rândul său, următorul mesaj: „Atragem atenția conducătoriilor auto care se deplasează în această perioadă,în special în zonele montane afectate, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.