Atenționare de călătorie: Autostrada HEMUS din Bulgaria, închisă

indicator-circulatie-stopAutostrada HEMUS din Bulgaria va fi închisă pe ambele sensuri de mers până joi, ora 17,00, pe sectorul de drum care leagă Sofia de Yablanitsa (segment al rutei Sofia – Ruse), în zona limitrofă a tunelului Vitiniya, din cauza activităților de reparare și îmbunătățire a situației echipamentelor de siguranță.

Informația a fost transmisă, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), de Agenția “Infrastructura Rutieră” din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice bulgar pe site-ul www.api.bg.

Autoturismele care se deplasează dinspre Sofia către Varna sau Ruse și, respectiv, dinspre Ruse sau Varna către Sofia vor circula pe următoarele trasee de ocolire prestabilite:

  • Pe sensul de mers dinspre Sofia către Ruse sau Varna, circulația va fi deviată de la nodul rutier “Vitinska reka” de la km 30 al autostrăzii pe drumul I-1 Sofia — Botevgrad, iar la legătura temporară din dreptul km 35 va fi redirijată pe autostrada HEMUS;
  • Cei care călătoresc către Sofia dinspre Ruse sau Varna vor fi deviați în dreptul km 35 prin legătura temporară pe drumul I-1 Botevgrad — Sofia. Circulația se va conecta din nou la autostradă la intersecția “Vitinska reka” din dreptul km 30.

Rute ocolitoare pentru camioane

Pentru autocamioanele cu masa de peste 12 tone au fost prestabilite următoarele trasee ocolitoare:

  • Traseul obligatoriu pentru mijloacele care se deplasează pe direcția Vidin-Sofia din regiunile Vidin, Montana și Vratsa către Sofia este: drumul I-1 — drumul II-16 prin satul Rebarkovo-Svoge-Sofia;
  • Traseul alternativ pentru mijloacele de transport care se deplasează din regiunile Gabrovo, Veliko Tarnovo și Ruse către Sofia este: drumul I-5 Byala-Veliko Tranovo și Ruse către Sofia este: drumul I-5 Byala-Veliko Tarnovo — drumul II-55 Pasul Republicii — autostrada TRAKIA-Sofia;
  • Traseul alternativ pentru mijloacele de transport care se deplasează din regiunile Lovech și Pleven către Sofia este: drumul II-35 Lovech-Pleven, drumul II-13 Pleven-Kneja-Borovan, drumul II-15 Borovan-Vratsa, drumul I-1 Vratsa-sat Rebarkovo, drumulII-16 sat Rebarkovo-Svoge-Sofia.

Informații despre starea actuală a drumurilor se pot obține, semnalează MAE, de pe aplicația gratuită LIMA, deocamdată doar în limba bulgară, https://lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției “Infrastructura Rutieră” — www.api.bg și non-stop de la numărul de telefon local 070013020.

În cadrul Agenției “Infrastructura Rutieră” funcționează pe parcursul întregului an 2017, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor publice.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, precizează MAE, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet www.sofia.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația de mobil “Călătorește în siguranță”, care oferă informații și sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.