Atribuirea interjudetenelor si judetenelor are loc LA TERMEN

1

In urma discutiilor de ieri de la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, s-a decis ca atribuirea programului de transport interjudetean sa aiba loc la termen, respectand calendarul initial.

Astfel, in cursul zilei de astazi, va fi disponibil pe site-ul CNMSI programul de transport interjudetean.

Trebuie precizat ca decizia de a tine atribuirea la termen nu a fost luata in timpul intalnirii dintre patronate si reprezentantii MTI, ci ulterior, lucrurile devenind clare in cursul zilei de astazi.

Surse din cadrul MTI au afirmat ca orice solicitare de cursa noua interjudeteana care nu are capete de traseu orase va fi analizata cu atentie. In principiu, asemenea solicitari nu vor fi acceptate. Astfel, asemenea curse ar putea face obiectul urmatoarei atribuiri, in luna martie.

Oricum, pana luni, 21 ianuarie, programul ar mai putea suferi modificari, aceasta fiind perioda de corectare a eventualelor erori. Orice neregula constatata de operatorii de transport poate si trebuie semnalata catre ARR pentru remediere.

Nu este foarte clar in acest moment daca programul de transport ce va fi afisat va avea curse scoase si nici daca capacitatile de transport vor fi modificate sau nu.

De altfel, capacitatea de transport si cursele care nu au capete de traseu orase raman principalele elemente disputate, intr-o ecuatie care a pus pe foc intreaga piata de transport rutier de calatori.

In ceea ce priveste „judetenele“, cele mai multe dintre consiliile judetene au incarcat deja pe site-ul CNMSI programele de transport si este de asteptat ca in urmatoarele patru zile acest proces sa fie finalizat pentru toate judetele. Reprezentanti ai CNMSI au declarat ca toate judetele vor participa la procesul de atribuire, conform datelor pe care le detin pana in prezent.

Radu BORCESCU

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua!
    situatia este atat de neclara, pentru ambele tipuri de transport, incat operatorii stau cu telefoanele in mana non-stop incercand sa afle ceva cat mai concret din partea MTI. Totodata, ca si in alti ani, s-au achizitionat masini doar ca mult mai proaste(estetic si mecanic) si pe banimulti, investitiile fiind majoritatea in sistem de leasing financiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.