Auto Italia, la Salonul Auto Moto de la Romexpo “fie ploaie, fie vânt”

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Jeep Grand Cherokee Trailhawk

Auto Italia se prezintă la Salonul Auto Moto de la Romexpo “fie ploaie, fie vânt”, în perioada 20 – 23 aprilie, dominată de o revenire a iernii în toată țara.

Importatorul Auto Italia va expune pe o suprafață de 500 mp modele 4×4 și sport. Premierele anunțate sunt Noul Jeep® Grand Cherokee Trailhawk, Jeep Renegade Night Eagle, Alfa Romeo Giulia Veloce și Fiat Tipo Hatchback.

Noul Jeep® Grand Cherokee Trailhawk

Gama Jeep® excelează în peisajul 4×4 prin putere, performanță, design și ținută de drum premium și continuă să își depășească constant limitele. Auto Italia aduce la SAB Spring Edition gama completă Jeep® și expune, în premieră națională la un eveniment de profil, Noul Grand Cherokee Trailhawk, în anul în care modelul sărbătorește 25 de ani de producție.

Jeep® Grand Cherokee este vârful de gamă Jeep® și cel mai premiat SUV din toate timpurile. Grand Cherokee sintetizează spiritul de reinventare al brandului Jeep®, iar de-a lungul timpului s-a afirmat ca unul dintre modelele care urmăresc neîncetat inovația. Odată cu lansarea modelului 2017, Grand Cherokee a devenit și mai rafinat în materie de design, echipamente premium oferite în standard și niveluri de echipare. Trailhawk este a șasea versiune de echipare disponibilă pentru Grand Cherokee, proaspăt introdusă și specialistă în off-road.

La exterior, echiparea Trailhawk se remarcă prin calandrul redesenat și jantele unicat Trailhawk de 18” cu anvelope de off-road Goodyear Adventure ranforsate cu Kevlar. Aspectul exterior este completat de emblemele Trailhawk și Trail Rated cu accente roșii, protecție adezivă anti-reflexie pentru capotă și oglinzi laterale, plus accente Neutral Gray pentru plafon. Scutul pentru motor este oferit ca dotare standard, în timp ce, opțional, modelul poate fi dotat cu bare de amarare Mopar Rock pentru extra protecție pe traseele extreme de off-road. Unghiul de atac este de 29,8 grade, cel de trecere este de 27,1 grade, iar cel de degajare este de 22,8 grade. Versiunea Trailhawk oferă o gardă la sol de până la 27,4 cm.

Jeep Renegade Night Eagle
Jeep Renegade Night Eagle

Grand Cherokee Trailhawk este echipat cu o suită de dotări standard, pentru un comportament exemplar în condiții de off-road.

Acestea includ suspensia pneumatica Quadra-Lift – ajustată special pentru versiunea Trailhawk – pentru un grad crescut de articulare și o cursă mai generoasă a suspensiei, precum și sistemul Selec-Speed Control cu Hill-Ascent și Descent Control.

Legendara afinitate 4×4 Jeep® este garantată de sistemul Quadra-Drive II, bazat pe un diferențial electronic cu alunecare limitată ELSD. Modelul Grand Cherokee Trailhawk expus la Romexpo este animat de un propulsor diesel 3.0 de 250 de cai putere.

Tot în premieră națională, Auto Italia va expune și versiunea limitată Jeep Renegade Night Eagle, disponibilă în doar 2.500 unități în regiunea EMEA. Bazată pe nivelul de echipare Longitude, versiunea Night Eagle afișează finisaje satinate în gri închis, la nivelul siglelor, al grilei frontale, grilei farurilor și barelor de pe plafon. O suită de dotări standard adaugă mai mult confort caracterului rebel al lui Renegade (volan îmbrăcat în piele, scaun cu reglaj lombar pentru șofer, Uconnect 5”, sistem climatizare și senzori posteriori).

Abarth 595 Competizione

Scorpionul revine la Salon sub forma noului Abarth 595 Competizione, culoare Nero Carbonio, motorizat de un puternic propuslor  1.4 T-Jet de 180 CP. Abarth 595 este singurul din segmentul său echipat cu diferențial mecanic cu alunecare limitată, o dotare de performanță derivată direct de pe 695 Biposto.

Abarth
Abarth 595

Versiunea 595 Competizione se adresează utilizatorilor dependenți de adrenalina circuitelor de viteză atunci când vine vorba de performanță, dar și de specificații tehnice.

Capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde, pentru ca apoi să oprească în siguranță datorită frânelor Brembo supradimensionate cu patru pistonașe și etriere de aluminiu, versiunea 595 Competizione își alintă utilizatorii cu scaunele ergonomice de tip scoică Abarth Corsa by Sabelt.

În plus, motorul atinge un raport de 132 CP/litru ca rezultat al instalării unui sistem de evacuare de performanță Record Monza cu funcție Dual Mode.

Alfa Romeo Giulia Veloce

Veloce este un nume evocativ în istoria Alfa Romeo, apărut prima dată în anul 1956. Astăzi, numele glorifică din nou marca și este prezentat în premieră pe noua Giulia, pentru cei care caută stil și substanță la pachet cu personalitate. Debutul salonului marchează expunerea în premieră a modelului Alfa Romeo Giulia cu tracțiune integrală Q4 la un eveniment de profil din România. Alături de Veloce, va fi expusă și Giulia echipare Super, diesel, cu tracțiune spate.

Alfa Romeo Giulia Veloce
Alfa Romeo Giulia Veloce

Exteriorul noii Giulia Veloce exprimă rafinament și sportivitate și este ușor de recunoscut prin bara frontală specifică, deflectorul spate cu evacuare dublă și siglele cu inscripționarea “Veloce” pe aripile față. Același limbaj de design se aplică și la interior, dominat de scaunele Sport, volanul cu padele pe coloana de direcție și planșa de bord cu inserții din aluminiu satinat. Exemplarul Veloce expus la Romexpo, de culoare Blue Montecarlo, este configurat alături de propulsorul 2.0/280 CP benzină, realizat în întregime din aluminiu, care oferă cuplul maxim de 400Nm de la 2250 rpm.

Fiat & Fiat Professional

Noul 124 Spider a ajuns în România anul trecut și a fost expus în premieră la Salonul Auto București și Accesorii de la Romaero. Roadster-ul cabrio al mărcii revine și completează gama de modele aspiraționale comercializate de Auto Italia.

Fiat 124 Spider are o siluetă joasă, atemporală, îmbinând profilul de influență retro cu proporțiile echilibrate, argumentate de o capotă lungă și de habitaclul compact, amplasat în vecinătatea punții spate. Modelul întruchipează experiența supremă a unui roadster italian, cu un design Made in Italy și îmbogațită de emoție, tehnologie și siguranță.

Fiat 124 Spider
Fiat 124 Spider

Caracteristici precum grila hexagonală superioară, cupolele “Power Dome” de pe capotă și blocurile spate orizontale și ascuțite sunt totatâtea elemente care conduc cu gândul spre Spiderul clasic. Interiorul este orientat spre șofer, fabricat în intregime din materiale premium soft-touch.

Noul roadster este dotat cu tehnologii de siguranță și asistență, precum faruri adaptive și cameră video marșarier, dar și cu un pachet de infotainment consistent, cu touchscreen de 7 inchi, conectivitate Bluetooth, sistem Keyless Enter’n Go și sistem audio premium Bose cu nouă difuzoare. Modelul expus la Romexpo este de echipare “124 Spider”,  vopsea exterioară Bianco Gelato, echipare (124 Spider și Lusso),  motorizat de un propulsor MultiAir Turbo de 1.4 litri/140 CP și 240 Nm.

Standul Fiat va fi completat de Tipo în versiunile Sedan cu GPL și Hatchback, și de Fiat Fullback.

Fiat Tipo HB
Fiat Tipo 

Perfect adaptat nevoilor pieței locale, noul pick-up Fiat Professional este expus publicului de la Salon în versiunea de carosare cu cabină dublă.Noul pick-up al mărcii, Fiat Fullback, rescrie regulile versatilității și impresionează prin valențele urbane și performanțe off-road fără compromis.

Fullback este pus în mișcare de un propulsor turbo diesel de 2.4 litri, construit în întregime din aluminiu, cu două plaje de putere, de 150 CP (380Nm), respectiv 180 CP (430Nm), cuplat la o transmisie manuală nouă în șase trepte sau la una automată în cinci rapoarte.

Fiat Professional Fullback
Fiat Professional Fullback

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.