Autoutilitară eSprinter complet electrică, pentru livrările Farma

Thermo King, un lider în soluțiile de control al temperaturii de transport și un brand de Trane Technologies, a anunțat, în 2 februarie, colaborarea cu Mercedes-Benz AG pentru crearea unui prototip de furgonetă eSprinter e-frigorific complet electric, specificat pentru livrare urbană de produse farmaceutice și medicamente în ultimul kilometru local cu emisii zero.

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

Prototipul Mercedes-Benz eSprinter Pharma prezintă unitatea de refrigerare E-200 complet electrică și noua baterie litiu-ion (Li-ion) de la Thermo King. Combinate, E-200 și bateria Li-ion de ultimă generație oferă o capacitate independentă și constantă, asigurând un lanț de frig neîntrerupt chiar și în timp ce șoferul se oprește pentru livrare sau pauză. Acest lucru este deosebit de important pentru menținerea temperaturii controlate și fără compromisuri în compartimentul de încărcare – un element critic pentru a asigura calitatea, integritatea și eficacitatea produselor farmaceutice și medicamentelor transportate.

„Colaborarea dintre Thermo King și Mercedes-Benz AG pentru dezvoltarea unui vehicul de livrare farmaceutică complet electrică va permite clienților noștri să beneficieze de cea mai bună combinație de tehnologii de distribuție și refrigerare. Electrificarea industriei de transport este o tendință care abordează poluarea fonică și cu emisii în orașe și zone urbane. La Thermo King, vrem să provocăm ceea ce este posibil în industria noastră. Lucrând împreună cu Mercedes-Benz Vans la eSprinter Pharma, dezvoltăm un transport frigorific local cu emisii zero, care va contribui la îmbunătățirea calității vieții, într-un mod durabil”, a declarat Eneko Fernandez, lider în managementul produselor la Thermo King.

„Sustenabilitatea și protecția mediului sunt din ce în ce mai importante pentru clienții noștri, care se confruntă cu tot mai multe provocări care se aplică livrărilor din interiorul orașului. Cu eSprinter Pharma, dorim să oferim o autoutilitară durabilă, alimentată electric, construită special pentru a satisface nevoile industriei farmaceutice. De la început, am dorit să evităm soluțiile folosind baterii auxiliare independente sau metode de răcire pasivă. Vrem ca clienții noștri să se poată baza pe un sistem de răcire și încălzire activ și eficient în compartimentul de încărcare”, a declarat Matthias Brzenczek, director industrial Pharma la Mercedes-Benz AG.

Autoutilitara prototip a suferit primele runde de testare cu succes. Pe parcursul a patru săptămâni, vehiculul a parcurs mai mult de 2000 de kilometri, menținând temperatura compartimentului de încărcare între 15 și 25 de grade Celsius și livrând cu succes produse farmaceutice la farmaciile din și în jurul orașului. Sunt planificate testări suplimentare pentru sfârșitul anului 2020 și începutul anului 2021.

Thermo King furnizează, din 1938, soluții de control al temperaturii de transport pentru remorci, caroserii de camioane, autobuze, aer, containere la bord și vagoane de cale ferată.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.