Avia Solutions lansează Programul Pilot Runway pentru a pregăti piloți

Avia Solutions Group lansează în Romania Pilot Runway, un program de formare profesională, care oferă atât finanțare, cât și garantarea locurilor de muncă.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Derulat prin filiala BAA Training, programul anticipează expansiunea globală a Grupului și va fi derulat în parteneriat cu diviziile ACMI ale Avia Solutions, începând cu Avion Express.  

Industria aviației se confruntă cu o provocare semnificativă pe măsură ce cererea de piloți crește. Asociația Internațională a Transporturilor Aeriene (IATA) estimează că firmele de servicii aeriene vor trebui să recruteze între 500.000 și 600.000 de noi piloți, în următoarele două decenii. De asemenea, companiile aeriene regionale se află într-o situație deosebit de dificilă, deoarece un număr tot mai mare de piloți se apropie de vârsta de pensionare sau recurg la pensionare anticipată. Programul Pilot Runway își propune să pregătească până la 200 de noi piloți anual, pentru a răspunde direct acestei provocări la nivelul industriei.

Jonas Janukenas, CEO al Avia Solutions Group, spune că noul program va răspunde mai întâi nevoilor existente în interiorul grupului: „Fiind cel mai mare furnizor ACMI, fiecare perioadă de extindere crește cererea de piloți calificați. Programul pe care l-am lansat vizează formarea piloților nu numai în scopuri externe, ci în primul rând pentru a satisface nevoile companiilor aeriene operate de Grup.”

Cursanții Pilot Runway vor urma programul Multi-Crew Pilot License (MPL), care oferă o experiență vastă în pilotarea aeronavelor Airbus sau Boeing. La absolvire, studenții vor primi licența de pilot EASA recunoscută la nivel mondial, care este valabilă în Europa și nu numai. De asemenea, li se va garanta un loc de muncă la una dintre cele mai mari companii aeriene ACMI operate de Avia Solutions Group. Viitorii cursanți vor beneficia de finanțare parțială care acoperă o parte substanțială din taxele de școlarizare, în timp ce anumite companii aeriene vor oferi împrumuturi pentru a acoperi restul din taxele de studii. În urmă cu câțiva ani, BAA a testat deja cu succes acest tip de proiect în una dintre regiunile în care operează.

Marijus Ravoitis, CEO la BAA Training, menționează avantajul dublu al proiectului: „Programul Pilot Runway va face o mare diferență în lumea aviației. În primul rând, va facilita accesul la educație pentru persoanele care își doresc să devină piloți, fără a-și face griji cu privire la finanțare. În al doilea rând, va oferi companiilor aeriene un flux constant de noi piloți.” 

Cursanții programului Pilot Runway vor studia la școlile de formare BAA, care oferă o gamă largă de soluții de instruire în aviație pentru piloți, de la formarea Ab Initio până la Type Rating, disponibile în mai multe locații, inclusiv Spania, Lituania, Franța și Vietnam. În fiecare an, organizația procesează în jur de 100.000 de ore de zbor în propriile simulatoare de zbor și dispozitive de antrenament de zbor și oferă Type Rating pentru mai mult de 1.200 de piloți, servind peste 100 de companii aeriene și 300 de clienți privați. 

Compania investește în cele mai recente instrumente și resurse pentru a fi o școală de piloți de top. Recent, a achiziționat 48 de Cessna 172 Skyhawks, adăugându-le la flota existentă de simulatoare de zbor și dispozitive de antrenament de zbor pentru tipurile de aeronave Airbus A320, Boeing 737 MAX, Boeing 737 NG, Boeing 737 CL și Boeing B747-400.

Despre Avia Solutions Group:

Avia Solutions Group, cel mai mare furnizor ACMI din lume (aeronave, echipaj, întreținere și asigurări), operează o flotă de 212 aeronave și o companie-mamă pentru peste 100 de filiale, inclusiv SmartLynx Airlines, Avion Express, Bluebird Nordic, BBN Indonesia Airlines și KlasJet. . Grupul oferă, de asemenea, o gamă largă de servicii de aviație: MRO (Întreținere, Reparație și Revizuire), pregătire pentru piloți și echipaj, handling la sol, precum și o varietate de servicii asociate. Sprijinit de 11.700 de profesioniști în domeniul aviației cu înaltă calificare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.