Costurile cu ora de manoperă au crescut la reparațiile auto (BAAR)

Costurile medii cu ora de manoperă pentru reparațiile auto înregistrează o creștere semnificativă, conform BAAR.
 
Analiza realizată, recent, de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România vizează peste 490.000 de calcule efectuate prin intermediul programului Audatex, de unităţile reparatoare.
 

Potrivit datelor colectate, în intervalul 2020-2023 (media pe ani) se observă o creștere medie de 36%, respectiv 21% în 2023. comparativ cu 2022. „Această dinamică accentuată reflectă o tendinţă constantă de majorare a tarifelor de manoperă pentru lucrările de caroserie”, precizează BAAR.

În ce priveşte situaţia pe judeţe, s-a constatat că tariful mediu pe ora de manoperă prezintă variaţii semnificative, cel mai ridicat nivel fiind în Brăila (226 lei), Tulcea (187 lei), Satu Mare (183 lei) şi Bucureşti (179 lei), conform datelor din 2023.

„Nu în ultimul rând, analiza tarifelor pe ora de manoperă în cazul principalelor mărci de autovehicule comercializate în România a scos în evidenţă creşteri importante pentru majoritatea acestora, cele mai relevante fiind: Seat +50%, Volvo +45%, Honda şi Chevrolet +44%, Mitsubishi +40%”, arată studiul.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) este organizaţia responsabilă cu supravegherea şi analiza costurilor asociate reparaţiilor auto în România, oferind date şi soluţii relevante pentru industria asigurărilor auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.