Belgia a atins cea mai scăzută rată a șoferilor prinși băuți la volan

Belgia a atins cea mai scăzută rată a șoferilor prinși conducând în stare de ebrietate, relevă rezultatele celei mai recente campanii de iarnă BOB, în urma căreia au fost înregistrate doar 1,8% teste de alcool pozitive, potrivit ROADPOL.

În timpul ultimei acțiuni de acest fel, un total de 427.603 de șoferi au fost verificați de Poliția Federală de Autostrăzi și Poliția Locală, iar cele 1,8% teste pozitive reprezintă cel mai scăzut procent, de la începutul campaniilor.

Control

Pe parcursul acestei ediții, numărul controalelor a crescut brusc, față de anul trecut (207.748 în 2022). Motivul ar fi tulpina COVID omicron, care a împiedicat testele etilotest ale Poliției în toată Europa. De data aceasta, cel mai mic procent de șoferi pozitivi a fost atins, de la inițierea campaniilor BOB, iar Poliția consideră eficientă combinația de conștientizare și controale.

Efect

„Din 2023, BOB va fi prezent, pe tot parcursul anului, prin intermediul rețelelor de socializare, precum și în anumite locuri de unde oamenii cumpără alcool. Scopul este de a descuraja șoferii în orice moment să conducă atunci când au consumat alcool. Această conștientizare continuă este esențială: dacă nimeni nu ar depăși limita legală, am putea salva 115 de vieți, în fiecare an, pe drumurile noastre”, au declarat organizatorii campaniei, Institutul VIAS.

Koen Ricour

„Ca întotdeauna, Poliția Federală a Autostrăzilor a fost unul dintre partenerii lui BOB. De data aceasta, se constată o scădere clară, față de ediția anterioară de iarnă. În ciuda acestui declin, mesajul pare să nu fi ajuns încă la toți șoferii. Vom continua lupta, fără milă, împotriva condusului sub influența alcoolului, pentru a evita tragediile umane. Este important pentru noi să ne îndeplinim misiunea principală, care este aceea de a garanta siguranța rutieră. În acest an 2023, vom fi în continuare prezenți pentru binele tuturor”, a spus comisarul divizional Koen Ricour, director al Poliției Federale de Autostrăzi și membru în Consiliul ROADPOL.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.