Belgia uimește cu un record de testări pentru alcool la șoferi

Un alt număr record de șoferi controlați pentru alcool a fost înregistrat de forțele de poliție federale și locale din Belgia, relatează ROADPOL, în cel mai recent Buletin informativ.

PHOTO: POLITIE.BE (sursă: ROADPOL)

Au fost verificați aproape 360.000 de conducători auto, în timpul campaniei de vară BOB, ale cărei rezultate au fost publicate recent. Aceasta reprezintă o nouă creștere a numărului de teste efectuate, față de 322.000, în 2022).

Acțiunea

Din 2 iunie, până în 28 august, Poliția Integrată a efectuat controale de alcoolemie în toată țara, în cadrul campaniei estivale VIAS BOB. În total, 358.434 de șoferi au fost testați pentru depistarea alcoolemiei. Astfel, pe parcursul a 12 săptămâni, Poliția Locală și Poliția Rutieră Federală au verificat, în medie, 4.073 de șoferi pe zi. Din totalul celor testați, 8.025 au fost depistați pozitiv, adică 2,24%. Aceasta reprezintă o ușoară scădere față de anul trecut (2,5% de șoferi pozitivi). În total, 2 870 dintre ei au avut permisele de conducere ridicate.

Koen Ricour (sursă foto: ROADPOL)

Koen Ricour, director al Poliției Federale de Autostrăzi (Poliția Administrativă Federală): “În calitate de partener istoric al campaniei BOB, Poliția Integrată a fost din nou prezentă în masă în această vară pentru a asigura siguranța participanților la trafic. Reducerea numărului de șoferi pozitivi este o veste bună în sine. Cu toate acestea, acest procent este încă prea mare. Siguranța rutieră este o prioritate absolută, iar poliția va continua să efectueze controale de alcoolemie.”

Realizări

De mai bine de 25 de ani, campania BOB, lansată de VIAS în 1995, sensibilizează cetățenii cu privire la conducerea sub influența alcoolului la volan. Unul dintre principiile fundamentale ale acestor campanii este acela de a combina întotdeauna sensibilizarea și controalele poliției în întreaga țară. Rezultatele arată că această campanie își atinge obiectivul.

Rezultatele arată că această campanie își atinge obiectivul. Cea mai mare parte a populației a înțeles mesajul campaniilor BOB și își adaptează comportamentul. Cu toate acestea, o mică minoritate continuă să ignore acest mesaj. Acești șoferi reprezintă un pericol, nu doar pentru ei înșiși, ci și pentru ceilalți participanți la trafic, spun organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.