Biletele de avion se ieftinesc cu 20% în septembrie, față de august

După o creștere a tarifelor la biletele de avion, creștere generată de perioada concediilor, agenția de turism online Vola.ro anunță că a înregistrat o ieftinire cu 20%, în medie, a acestora, în luna septembrie față de august.

Altfel, prețul mediu al biletelor de avion către un oraș european este de 230 de euro, în comparație cu august, când ajungeau la 289 de euro. 

Tarifele au urmat un trend ascendent, până la 27 august, fiind și sezon estival, însă, după această dată, ele vor descrește constant, până la începutul lunii octombrie.

Destinațiile cele mai ieftine

Cea mai ieftină țară din punctul de vedere al scăderilor tarifare observate este Danemarca, unde prețurile la zboruri sunt cu 40% mai ieftine, în septembrie față de august. Urmează Belgia (prețuri cu 37% mai ieftine), Portugalia și Grecia (29%), dar și Olanda (23%).

De asemenea, majoritatea orașelor de city-break sunt mai ieftine în septembrie 2023 față de august 2023, cele mai mari diferențe de preț înregistrându-se pentru Bruxelles (37%), Dublin (28%), Amsterdam (19%). Cel mai ieftin oraș din topul destinațiilor populare de city-break este Veneția, cu prețuri de 165 de euro, în septembrie, cu 16% mai puțin decât în august.

Iar cum vremea se anunță a fi una caldă și în septembrie, inclusiv în destinațiile de plajă preferate de români, este un moment prielnic pentru noi planuri de vacanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.