Bridgestone, la cursa de motociclism de 8 ore din Oschersleben

Bridgestone urmăreşte să se poziţioneze pe un loc fruntaş în cadrul competiţiei moto de 8 ore din Oschersleben, Germania, care va avea loc pe 20 mai, unde se întrec cele mai bune echipe de rezistenţă de motocicletă din lume. În competiţia din Le Mans, Bridgestone a ocupat locul 2.

Echipa oficială a Campionatului Mondial de Rezistenţă (EWC), YART Yamaha, echipată cu anvelope Bridgestone, a fost fruntaşă o mare parte din cursa moto de 24 de ore din Le Mans (15 – 16 aprilie) şi a finalizat cursa pe locul doi, la mai puţin de 20 de secunde în spatele colegilor Yamaha şi cu 12 circuite în plus faţă de restul echipelor.

După performanţa din Le Mans, Bridgestone se concentrează pe cursa de 8 ore de la Oschersleben, următorul pas al EWC FIM 2016-2017.

Mandy Kainz, managerul echipei YART Yamaha Official EWC afirmă: “Anvelopele Bridgestone ne-au dat ritmul şi consistenţa de care aveam nevoie la cursa din Le Mans. Ne vom convinge la sesiunile oficiale de practică, însă avem încredere că la cursa Oschersleben vom ieşi fruntaşi.”

Bridgestone, cel mai mare producător de anvelope şi produse de cauciuc din lume, şi-a anunţat reîntoarcerea în cursele de motociclete de top în luna februarie a acestui an, când a decis să echipeze motocicletele a două echipe în prestigioasa competiţie EWC FIM: echipa austriacă YART Yamaha Official EWC şi echipa F.C.C. TSR Honda.

Pe lângă cei doi parteneri, alte echipe de curse EWC au decis să concureze cu motociclete echipate cu anvelopele de cursă Bridgestone Battlax. Printre aceste echipe, care vor participa şi la cursa de 8 ore din Oschersleben, se numără Rabid Transit şi AMSS – TRB VIDRA.

EWC FIM este o competiţie mondială formată din cinci curse: două în Franţa şi câte una în Germania, Slovacia şi Japonia. Cursa de 8 ore din Oschersleben este a treia cursă a sezonului curent, care a început în septembrie 2016, şi se va încheia cu o cursă de anduranţă de 8 ore la circuitul Suzuka din Japonia, pe 30 iulie 2017.

Pentru mai multe detalii, urmăriți ‘The Long Run‘, o serie de 5 episoade despre performanţele YART în EWC 2017. Cel de-al doilea episod a fost lansat pe 12 mai şi cuprinde scene cu pregătirile pentru cursa de 24 de ore din Le Mans.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.grippingstories.com şi pe paginile de Facebook and Instagram Bridgestone Moto.

Despre Bridgestone EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa)

Bridgestone EMEA, cu sediul central în Bruxelles, Belgia, este o filială deţinută de Bridgestone Corporation, cu sediul în Tokyo, cel mai mare producător de anvelope şi produse din cauciuc din lume. Bridgestone EMEA operează în peste 60 de ţări şi are peste 18.200 de angajaţi. La nivelul întregii regiuni, compania deţine 14 fabrici, un centru de Cercetare & Dezvoltare şi un centru de testare. Anvelopele premium ale Bridgestone EMEA sunt vândute în Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.