Camionul cu hidrogen al Gebrüder Weiss pune în mișcare mașina solară spre World Solar Challenge

Camionul cu hidrogen al Gebrüder Weiss pune în mișcare mașina solară spre World Solar Challenge. Dezvoltatorii high-tech de la ETH Zurich se bazează pe expertiza companiei austriece.

Pe drum, sustenabil: Mașina solară parcurge primul segment al călătoriei cu camionul cu hydrogen al Gebrüder Weiss. (Sursă: Gebrüder Weiss / Roman Hartl)

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Mașina solară inovatoare a echipei aCentauri este în drum spre World Solar Challenge din Australia. Furnizorul internațional de servicii de transport Gebrüder Weiss și-a folosit camionul cu hidrogen pentru transportul vehicului de înaltă tehnologie, pe primul segment al rutei, în data de 5 septembrie. Cu o soluție logistică vastă care cuprinde transport rutier, maritim și aerian, experții se asigură că vehiculul dezvoltat de studenți la ETH Zurich poate fi la timp la linia de start în Darwin, în octombrie.

Katharina Zimmerling, Branch Manager Air & Sea Zurich la Gebrüder Weiss, este responsabilă de logistica proiectului. (Sursă: Gebrüder Weiss / Roman Hartl)

Katharina Zimmerling, Branch Manager Air & Sea Zurich este inspirată de factorii de inovație de la ETH Zurich: „Am fost profund impresionată de determinarea demonstrată de echipa ETH în activitatea de dezvoltare a soluțiilor de mobilitate pentru viitorul apropiat. Tehnologia de acționare alternativă este, de asemenea, potrivită pentru Gebrüder Weiss. Acest lucru mă motivează cu atât mai mult să mă asigur că aCentauri începe cu bine cursa”. 

Studenții încarcă echipamentul Solar Challenger în camionul cu hidrogen al Gebrüder Weiss cu grijă și precizie. (Sursă: Gebrüder Weiss / Roman Hartl)

Participanții la cursa unică World Solar Challenge trebuie să parcurgă cei 3.000 de kilometri din interiorul teritoriului australian, de la Darwin la Adelaide, folosind doar energie solară. aCentauri este una dintre cele 31 de echipe din categoria „Challenger”.

Peste 8.000 de ore de cercetare, dezvoltare și multă pasiune au fost dedicate mașinii (Sursă: Gebrüder Weiss / Roman Hartl)

„Peste 8.000 de ore de cercetare, dezvoltare, împreună cu multă implicare și efort susținut au fost dedicate mașinii noastră solare, depășind limitele a ceea ce este posibil din punct de vedere tehnic și arătând cât de mult potențial are tânăra generație. Soluția de  dedicată dezvoltată de Gebrüder Weiss demonstrează aprecierea susținătorilor noștri pentru munca noastră”, spune Aaron Griesser, Drivetrain & Controls, aCentauri. Echipa aCentauri este deosebit de încântată de faptul că, odată cu camionul cu hidrogen, două sisteme de propulsie alternative se unesc pentru a-și demonstra munca în prima etapă de transport: mobilitatea durabilă este posibilă.

Echipa Gebrüder Weiss împreună cu studenții ETH Zurich, după încărcarea cu succes a echipamentului. (Sursă: Gebrüder Weiss / Roman Hartl)

În calitate de promotor al soluțiilor inteligente de transport, Gebrüder Weiss ajută tinerii oameni de știință să modeleze împreună mobilitatea viitorului. Experții în logistică își prezintă know-how-ul vast și mulți ani de experiență, fie că este vorba de a începe la timp la World Solar Challenge, fie pentru o misiune pe Marte sau în spațiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.