Cât mai costă o călătorie de Paști?

Londra, Roma, Milano, Veneția și Viena figurează pe lista scurtă a destinațiilor de Paști pentru turiștii români, iar Napoli este cea mai ieftină pentru cei care încă nu și-au făcut planuri de sărbători, potrivit Vola.ro.

Napoli

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Sărbătorile Pascale sunt, în mod tradițional, un prilej pentru românii care lucrează sau studiază în afara țării, să vină acasă. După doi ani dificili, unul marcat de interdicția completă de a călători și unul marcat de restricții și incertitudini, iată că românii pot veni acasă fără teama de restricții și fără cerințe speciale la frontieră. Regula se aplică și în sens invers, pentru românii care vor să călătorească de Paște la rudele din afara țării. Deși unele țări sau companii aeriene mai solicită certificatul de vaccinare, dovada unui test antigen sau PCR, cerințele sunt cu mult mai blânde față de anii anteriori.

Cele mai căutate 5 destinații europene la prețuri sub 150 euro / bilet în perioada Paștelui

În mod normal nu este recomandat să aștepți până în ultimul moment pentru rezervarea biletului de avion în perioada sărbătorilor. Și asta pentru că cererea este foarte mare și prețul poate fi chiar și de 5-6 ori mai scump față de biletul de avion rezervat cu minim 4-6 săptămâni înainte de plecare. Cu toate acestea, ultimii doi ani și situațiile incerte recurente i-au obișnuit pe români cu planurile last minute. 

Consultanții Vola.ro au făcut o căutare după cele mai rezervate 5 destinații europene. Astfel, pentru românii care își doresc sa călătorească de Paște, prețul unui bilet de avion dus-întors București – Londra începe de la 110 euro / persoană. Pentru cei care preferă Italia, prețul unui zbor spre Roma sau Milano începe de la 160 euro / persoană. 

În jur de 150 euro costă și biletul de avion spre Veneția pentru weekendul de Paște, dar și spre Viena, opțiune preferată de românii care își doresc un zbor scurt, din București. 

Printre cele mai ieftine destinații pentru vacanța de Paște „Last-minute” se regăsește Napoli, iar un bilet de avion pentru cei care vor să exploreze Coasta Amalfitană costă de la 104 euro / persoană. 

„Observăm în continuare că destul de mulți români preferă să își rezerve călătoria mai aproape de data plecării, în ciuda prețului crescut și de 6 ori față de prețul normal, dar și a riscului de a nu găsi locuri disponibile pe zborul dorit. În ultimul an am venit cu mai multe produse care să ajute pasagerii români în cazul în care compania aeriană anulează sau modifică orarul de zbor. Unul dintre acestea este Vola Fast Refund, prin care pasagerii își primesc banii numerar a doua zi sau primesc asistență în cazul în care compania aeriană anulează sau modifică orarul de zbor și ei doresc să își continue călătoria.” a declarat Claudia Tocilă, marketing director Vola.ro

Care sunt principalele aeroporturi din țară alese de românii care vin acasă de sărbători?

Aglomerația specifică sărbătorilor, observată în fiecare an în trafic și centre comerciale și regăsește, bineînțeles, și în aeroporturi. Cele mai aglomerate aeroporturi din România, în această perioadă a sărbătorilor Pascale, conform estimărilor Vola.ro sunt Aeroportul „Henri Coandă” București, Aeroportul „Traian Vuia” Timișoara, Aeroportul „Avram Iancu” Cluj, Aeroportul Internațional Iași și Aeroportul „George Enescu” Bacău

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.