ČD Cargo, licitații pentru 55 de locomotive

ČD Cargo, cel mai mare operator de transport feroviar de marfa din Cehia, a anuntat recent demersuri pentru una din cele mai mari licitatii din istoria operatorului ceh (cel putin din ultimii 11 ani, de la infiintarea ČD Cargo, dupa spargerea monopolului Cailor Ferate Cehe), potrivit club Feroviar.

Astfel, ČD Cargo intentioneaza sa achizitioneze 50 de locomotive electrice multi-sistem si 5 locomotive diesel. Licitatiile vor fi organizate pe mai multe etape. Potrivit anuntului facut de catre operatorul ceh, intr-o prima etapa va fi anuntata o licitatie pentru achizitionarea a 10 locomotive electrice si 3 locomotive diesel. Operatorul ceh solicita ca primele locomotive din aceasta comanda sa ajunga in Cehia in 2018 si 2019.

ČD Cargo a anuntat ca la patru ani dupa semnarea contractului cu producatorul care va castiga licitatia curenta, vor fi demarcate noi procedure pentru achizitia restului de locomotive pana la 55.

Prin noile achizitii, operatorul ceh doreste sa inlocuiasca cea mai mare parte a parcului de locomotive foarte vechi, dar si sa participe mai activ la transportul transfrontalier in relatia cu statele vecine.

Astfel, locomotivele multi-sistem vor fi, din punct de vedere tehnic, pregatite sa intre pe pietele feroviare din Polonia, Germania, Slovacia, Ungaria si Austria. Pe termen lung, ČD Cargo vizeaza accesul la pietele din Slovenia si Croatia.

Pentru achizitionarea noilor locomotive, ČD Cargo va cauta sa obtina o serie de imprumuturi bancare.

Pentru lunile urmatoare, operatorul ceh va lansa o serie de alte licitatii, insa pentru modernizarea unui numar semnificativ de locomotive diesel din parcul existent.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.