Ce mașini second-hand au cumpărat românii în 2021

Volkswagen este marca preferată de românii care cumpără mașini second-hand, în special seria Passat, arată datele Mogo România pe 2021 și prima jumătate a acestui an. 24%, respectiv 26% dintre cumpărători au preferat automobilul german, urmați de cei care au ales mărci precum BMW, Audi, Opel sau Ford. 

Precizările transmise ZIUA CARGO:

În ultimii doi ani, preferințele românilor în privința alegerii mașinilor second-hand au rămas la fel, Volkswagen fiind marca preferată de aceștia. Cât despre modelele alese, 39% dintre cei care au achiziționat un automobil prin intermediul Mogo România au optat pentru Volkswagen Passat, în timp ce 24% dintre clienții IFN-ului s-au orientat către un Golf. În continuare, topul modelelor Volkswagen este completat de Touran, Passat CC și Tiguan, fiecare cu 6% din vânzări.

Pe locul 2 urmează BMW, ales 15% dintre cumpărători în 2021, respectiv 17% în 2022, modelele preferate pentru această categorie fiind BMW Seria 3 (44%), Seria 5 (23%), Seria 1 (11%), X3 (10%) și X5 (4%). 

Topul de 5 este completat de mărcile Audi, Opel și Ford, cu procente semnificativ mai mici decât primele două clasate. În 2021, 13% dintre clienții Mogo România au ales Audi, iar în 2022, 10%. Opel a fost ales de 8, respectiv 7% dintre aceștia, iar Ford, tot de 7%, în ambii ani. 

După pandemie, românii au ales mașini mai vechi

Conform reprezentanților Mogo România, majoritatea clienților preferă modele de mașini mai vechi în detrimentul celor mai noi. 

„50% din vânzări au fost reprezentate de mașini produse între 2006 și 2009, iar 20%, de mașini produse între 2010 și 2011”, a declarat, în acest sens, Ionuț Badiu, Director General Mogo România. 

Aceasta este o tendință apărută ca urmare a pandemiei, căci românii au devenit ezitanți când vine vorba de investiții pe termen lung.  Potrivit Managerului Parcului Auto Mogo România, Liviu Nae, cu o experiență de peste două decenii în industrie, taxele, impozitele și creșterea prețurilor i-a determinat pe români să opteze pentru autoturisme vechi.

Românii aleg, așadar, mașini mai vechi pentru că își permit să le întrețină mai ușor, în cazul acestor modele costurile fiind mai mici. 70% dintre cumpărători fac această alegere, mai adaugă managerul parcului auto, și folosesc câțiva ani automobilul pentru ca ulterior să îl schimbe cu un model mai nou.  

Despre Mogo România

Mogo România activează din anul 2017, finanțând persoanele fizice și persoanele fizice autorizate pentru achiziția de mașini noi sau second-hand. În perioada sa de activitate, Mogo a finanțat peste 12.000 de clienți. 

Despre Eleving Group

Eleving Group este un fintech cu prezență în 14 țări, pe trei continente: Europa, Asia și Africa. Grupul activează în industria serviciilor financiare și este una dintre cele 1.000 de companii cu cea mai rapidă creștere din Europa în 2020 și 2021, conform Financial Times. Compania are în prezent peste 2.600 angajați, peste 350.000 clienți și peste 1 miliard de euro finanțați.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.