Cefin livrează 65 de vehicule municipale Ford Trucks către Supercom, pentru zona Cluj

Cefin Trucks anunță livrarea pentru zona Cluj, in luna ianuarie, a unei flote de 65 vehicule municipale Ford Trucks, completând astfel parcul Supercom care însumează peste 200 de unități specializate ale mărcii. 

Ford Trucks a devenit lider in segmentul vehiculelor specializate, începând cu anul 2021, cu o cotă de piață de 30.5% și rămâne lider de piață în segmentul vehiculelor municipale, pentru al 5 lea an consecutiv, cu o cotă de piață de 70,7% (conform Raport Inmatriculari DRCPIV, din decembrie 2022). Ford Trucks menține o cotă de piață de aproape 10% în total piață vehicule comerciale >16t pe parcursul anului 2022.

Cefin Trucks prevede o creștere în toate segmentele și în 2023, cu ajutorul politicii sale orientate în jurul clientului, a planului de dezvoltare a rețelei de service, implementarea unui proces complex de digitalizare, si dezvoltarea serviciilor financiare.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Flota de vehicule specializare totală ce va fi livrată către SUPERCOM la începutul acestui an este alcătuită din:

  • 65 Autogunoiere compactoare cu volum de 15 si 22 mc, dotate cu sistem de cântărire 

Succesul camioanelor Ford Trucks echipate pentru activități municipale de colectat deșeurile sau de curățenie stradală este confirmat permanent de alegerile companiilor specializate și a municipalităților. Unul dintre cei mai importanți jucători de pe această piață, compania Supercom, un client tradițional al Cefin Trucks, cu un istoric comun de 25 de ani, a ales pentru zona Cluj, vehiculele Ford Trucks.

Cu peste 1.000 de camioane echipate pentru activități de curățenie și întreținere stradală și aproape 3000 de angajați și activități extinse în opt județe, SC Supercom este una dintre cele mai importante companii specializate din România. 

Ionel Ciuclea, președinte Supercom, un specialist în domeniu cu peste 30 de ani de experiență, spunea cu ocazia semnării contractului: „Supercom a trecut la o categorie superioara, atat din punct de vedere al numarului de angajati, peste 3000 de salariati, dar si al populatiei deserviteș ne apropiem de 2-3 milioane de locuitori care se bucura de serviciile noastre. Vom deservi 800.000 de locuitori ai judetului cluj. Avem nevoie de sprijinul fundamental al autoritatilor, al unitatilor administrativ teritoriale, cu care suntem intr-o colaborare permanenta, dumnealor sunt cei care pot sa-si administreze dispozitiile proprii in concordanta cu legiuitorii, iar noi trebuie sa facem treaba de calitate. Ne-am concentrat atentia pe marca Ford Trucks, avand o relatie istorica de peste 25 de ani cu dl. Stefano Albarosa, un minunat partener. De asemenea relatia cu producatorul camioanelor fiind una foarte constructiva. Ford Trucks pentru mine este un vehicul foarte bun din toate punctele de vedere. Avem peste 200 unitati Ford Trucks, ceea ce este un avantaj datorită serviciilor post vâ nzare care sunt eficiente pentru un volum mare de vehicule”.

Stefano Albarosa, CEO  Cefin Trucks: Supercom este un partener foarte important pentru Cefin Trucks, cu o istorie de  aproape 25 de ani și peste 200 de vehicule Ford Trucks achiziționate. Este o mândrie să fim unul dintre principalii furnizori aleși  pentru proiectele Supercom. Produsele Ford Trucks au demonstrat în timp fiabilitate, robustețe și eficiență, atribute foarte importante pentru proiectele de anvergură desfășurate de partenerul nostru. Supercom, prin această livrare de 65 de unități ce vor fi folosite în Municipiul Cluj, devine cea mai importantă flotă Ford Trucks din România cu peste 200 unități. E un rezultat cu care ne mandrim pentru ca pe langa un parteneriat de afaceri solid este vorba și despre o prietenie profundă între mine și Ionel Ciuclea”.

Virginia Răducu, senior sales manager Specialized Vehicles Ford Trucks: „Multumim pentru alegerea făcută partenerului nostru Supercom, care ne responsabilizează să ne menținem în topul segmentului de vehicule municipale și care a reconfirmat calitățile vehiculelor specializate Ford Trucks. Suntem bucuroși că alegerile partenerilor noștri, precum și calitățile dovedite ale vehiculelor Ford Trucks ne-au adus în poziția de lider în segmentul vehiculelor specializate începând cu anul 2021, și au reconfirmat-o pe cea de lider în segmentul de vehicule municipale pe care o deținem din anul 2017.

Koray Kuvvet, managing director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks: În segmentul vehiculelor specializate și în managementul deșeurilor, ne situăm pe primul loc, dar acest lucru nu ne asigură întotdeauna un grad de confort pentru că dorim să depășim așteptările pieței și ale clienților. Lucrăm din greu pentru a îmbunătăți camionul, suprastructurile și pentru a îmbunătăți tehnologia vehiculelelor Ford Trucks pentru a susține nevoile clienților noștri. Această livrare demonstrează că acest succes nu este o coincidență, am muncit din greu pentru calitatea produselor noastre și pentru extinderea rețelei After Sales, asigurând suportul clientilor noștri 24/7”.

Ford Trucks – evoluţie accelerată pe piaţa românească

Luna mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluţia companiei, prin lansarea oficială a activității de importator Ford Trucks.

În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%. 

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 4,1%. 

Vânzările au crescut și mai mult, în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând in noiembrie 2019 un total de peste 1000 de unități Ford Trucks. Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat. Cefin Trucks a mizat pe păstrarea poziției de lider în alegerile clienților din segmentele de Construcții și Vehicule municipale și în 2020, atingând locul 4 în Topul Brandurilor de Vehicule Comerciale, cu o cotă de piață de 11.8%. Tot în 2020, Cefin Trucks și-a extins rețeaua de service, ajungând la 19 centre service in România.

În anul 2021, Ford Trucks atinge pragul de 2.000 de unități vândute în România, iar în noiembrie 2022, atinge cele 3.000 de unități, previzionate până la sfârșitul anului 2022. Păstreaza poziția de lider în segmentul de vehicule specializate, rămâne în topul vehiculelor de construcții și crește în cota de piață pentru segmentul reprezentat de F-Max. Rețeaua de after sales Cefin Trucks include 22 de centre service in acest moment, în toată țara, atât partenere cât și proprii.

Acest obiectiv și multe altele sunt posibile datorită  implementării unei strategii complexe și a unei viziuni pe termen lung, care are la bază nevoile clienților, din zona de achiziții, servicii after sales din România și internațional, servicii financiare și informațiile despre flotă (localizare, gestiune transport, stil de condus, consum, tahograf etc).

Despre Cefin Trucks: 

Compania activează de 25 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscută ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România. În decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks și din mai 2017 a început activitatea din acest nou rol. 

Despre Ford Trucks: 

Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaționali de camioane de mare tonaj din lume. Acesta produce o gamă largă de vehicule, inclusiv tractoare, camioane de construcții și camioane de distribuție cu o greutate de peste 16 tone. Rezultatele dovedite ale calității, durabilității și eficienței vehiculelor comerciale Ford stau la baza strategiei internaționale a produselor Ford Trucks.  La Ford Trucks, se întrepătrund mai mult de jumătate de secol de proiectare și experiență de producție cu expertiza în dezvoltarea de produse specifice pieței, pentru a construi principalele componente ale vehiculelor, inclusiv motoarele noi. În prezent, își desfășoară activitatea în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia și CSI și continuă să își dezvolte rețeaua internațională pe trei continente.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.