Cele 20 de autobuze electrice BYD livrate la Constanța sunt în trafic

New Kopel Car Import, parte a Sixt Group România, anunță prezența celor 20 de autobuze electrice BYD pe drumurile publice din Constanța. Autobuzele au o lungime de 12 metri și podea joasă. Ele vin la pachet cu 20 de stații de reîncărcare lentă și 5 stații de încărcare rapidă.

Contractul, semnat în februarie 2021, face parte din proiectul  „Achiziție mijloace de transport public – autobuze electrice 12 metri, Alba Iulia, Buzău, Constanța, Ploiești”, cod SMIS 12773, fiind cea de-a doua licitație câștigată de New Kopel Car Import, după cea din Buzău, unde au fost, de asemenea, livrate 9 autobuze electrice similare, 3 stații de încărcare rapidă si 9 stații de încărcare lentă.

Cele 20 de autobuze au fost fabricate în unitatea de producție BYD din Komárom, Ungaria, prima fabrică BYD destinata exclusiv pieței europene.

Autobuzele electrice BYD sunt extrem de performanțe prin autonomia lor ridicată și prin capacitățile de încărcare, traduse prin costurile reduse de infrastructură si de încărcare, garanția extinsă a bateriilor și a sistemelor, precum și performanțele eficiente de regenerare / frânare. Gama autobuzelor BYD cuprinde tipodimensiuni de la 8,7 metri, 10,8 metri, 12 metri, autocare de 13 metri, pana la cele articulate de 18 metri.

În 2018, New Kopel Car Import devine importator în România al BYD, cel mai mare producător și vânzător de automobile electrice și autobuze din ântreaga lume, cu peste 100.000 de vehicule electrice vândute anual. BYD este o companie multinațională cotată la bursă, care produce autoturisme, autobuze, camioane, biciclete electrice, stivuitoare și baterii reîncărcabile.

Cu 60.000 de autobuze electrice livrate în toata lumea și cu o prezență europeană semnificativă, cu ambele capacități de productie în Ungaria și Franța, precum și cu multe autobuze vândute în Italia, Anglia, Olanda, Israel și nu numai, BYD este cel mai mare producător de baterii litiu – fier fosfat (Li – FePO4) din lume, cu o capacitate de producție de baterii de 100 GWH, în 2022, și cel mai mare producător de vehicule electrice din lume, cu o amprentă ecologică în peste 300 de orașe din peste 60 de țări din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.