Centru de instruire pentru piloți

Guvernul a aprobat în ședința din 19 iulie indicatorii tehnico – economici  pentru construirea unui centru de instruire pentru piloți, echipat cu un simulator complet de zbor FFS (Full Flight Simulator) Boeing 737 NG.

Realizarea acestei investiții de către Școala Superioară de Aviație Civilă, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, va crea infrastructura necesară pentru prima facilitate din România dotatã cu simulatoare de zbor complete tip FFS destinatã formãrii și pregãtirii piloților. Va fi și primul simulator complet de zbor pentru Boeing 737 NG din Europa de Est.

Conform legislației în vigoare, piloții trebuie să facă pregătire pe un astfel de simulator de zbor complet ca să zboare pe aparate Multi-Crew. În prezent aceștia se pregătesc și își mențin antrenamentul în afara țării, cu costuri substanțiale pentru companiile aeriene care operează în România. Având în vedere costurile ridicate ale investiției, nicio entitate din țară nu pune la dispoziția piloților o astfel de tehnologie.

Școala Superioară de Aviație Civilă (SSAvC) organizează cursuri și programe de pregătire, instruire şi perfecţionare, teoretice şi practice, de zbor pentru tot personalul aeronautic.

Simulatoarele de zbor aflate acum în dotarea SSAvC sunt doar de tip static, pregătirea pe acestea fiind doar una dintre etapele pe care piloții trebuie să le parcurgă în cadrul programelor de pregătire inițială. Noul simulator va da posibilitatea tinerilor piloți să se specializeze pe un tip avion, respectiv Boeing 737 NG, foarte răspândit la nivel mondial. Totodată, va permite piloților cu experiență să-și facă în România pregătirea recurentă necesară menținerii licenței.

Valoarea investiției se ridică la 63 de milioane de lei, iar pentru acest proiect sunt luate în calcul mai multe surse de finanțare.

Beneficiile realizării acestui centru de pregătire sunt:

– dezvoltarea activității de bază a Școlii Superioare de Aviație Civilă și facilitarea organizării de cursuri de formare la cele mai înalte standarde internaționale;

– generarea de venituri suplimentare pentru Școala Superioară de Aviație Civilă;

– așezarea României pe piața internațională a furnizorilor de servicii de pregătire pentru personalul aeronautic;

– costuri cu pregătirea piloților mai scăzute pentru transportatori aerieni cu baza de operare în România;

– crearea de noi locuri de muncă

Pe termen lung, existența unui asemenea centru de pregătire în România va aduce și beneficii de ordin social. Tot mai mulți tineri vor putea practica această meserie, și, totodată, va fi susținută creșterea industriei aeronautice românești, în contextul creșterii industriei aviatice mondiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.