CFR Marfă, un nou contract pentru transportul carbunelui energetic

CFR Marfă anunţă semnarea unui nou contract, cu Primaria Iasi, pentru transportul de carbune energetic.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

CFR Marfă a semnat cu Primăria Iasi contractul pentru transportul a circa 140.000 tone cărbune energetic pe relatia Depozit COMVEX Constanta Port-Statia Constanta Port Zona C- Municipiul Iasi-Centrala Termică și Electrica Holboca.

Transportul a fost câştigat în urma unei licitatii deschise, organizată în data de 16 septembrie, la care au participat doi operatori de transport feroviar.

Derularea acestui transport va consolida veniturile societăţii şi poziţia CFR Marfă pe piaţa transporturilor feroviare de marfă. Pe primele 8 luni 2022 societatea şi-a crescut cifra de afaceri cu aprox. 25% concomitent cu diminuarea cu 32,2% a pierderilor faţă de aceeasi perioadă a anului trecut, reuşind să valorifice oportunităţile de piaţă ce au apărut odată cu declanşarea conflictului din Ucraina.

De asemenea, societatea a recuperat din cota de piaţă pierdută în favoarea altor operatori, astfel încât, la nivelul semestrului I 2022, deţine o cotă de piaţă de 29,6% la mărfuri transportate, în creştere de la 27,4% cât avea în sem. I 2021.

CFR Marfa a realizat, în anul 2021, circa 90% din transporturile de carbune de pe calea ferată,  deţinând astfel un rol strategic în asigurarea cărbunelui necesar funcţionării sistemului energetic naţional în contextul crizei energetice ce ameninţă Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.