CFR Marfă vinde hotelul Express din Predeal

CFR Marfă vinde hotelul Express situat în centrul stațiunii Predeal, integrat în circuitul turistic, în 2014, și clasificat la 3 stele.

Hotelul este compus din 23 de camere duble, 4 apartamente și 2 camere triple, cu un restaurant ce poate găzdui până la 60 de persoane, o bucătărie complet echipată, o sală de conferințe cu o capacitate de 60 de locuri, o sală de fitness și spații administrative.

Cu o structură arhitecturală de aproximativ 2.500 mp de tip demisol+parter+2 etaje+mansardă, hotelul poate fi o destinatie potrivita pentru vacante individuale, tabere sau intalniri de afaceri. Sala de conferinte poate sustine organizarea de workshop-uri, congrese, training-uri, sedinte, prezentari sau lansari de produse iar pentru cei activi hotelul poate fi un punct de plecare pentru o varietate de activitati in aer liber: drumetii pe munte, ski sau snowboarding in sezonul rece sau excursii de descoperire a zonei.

CFR Marfă precizează că se afla in situatia de a restitui un ajutor de stat considerat ilegal de către Comisia Europeană, motiv pentru care operatorul național a decis, în conformitate cu articolul 248 din Codul de procedură fiscală, să valorifice toate activele care nu au o utilitate directă în activitatea de exploatare, inclusiv spațiul hotelier detinut in stațiunea Predeal.

CFR Marfă a iniţiat un proces de privatizare, în anul 2013, care nu a fost finalizat şi a presupus, la momentul respectiv, majorarea capitalului social prin conversia în acţiuni a obligaţiilor fiscale ale companiei administrate de către ANAF, precum şi preluarea obligaţiilor fiscale ale CFR către ANAF, în contul datoriilor CFR Marfă către administratorul de infrastructură. Aceste sume au fost considerate de Comisia Europeană drept ajutor de stat ilegal şi trebuie rambursate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.