Cine mai crede in atribuire?

1

Joi, 7 februarie, a fost publicat pe site-ul ARR un nou calendar privind atribuirea programului de transport interjudetean. Programul ar trebui sa fie afisat astazi (pana la ora 13:00 nu a aparut) iar sedinta de atribuire ar urma sa aiba loc pe 28 februarie. Totusi, nu sunt putini cei care considera ca si acest calendar va avea aceeasi soarta ca precedentele.

Amintim ca suntem la a treia incercare… si prima intrebare de bun simt este: ce s-a schimbat intre timp?

Procesele care, aparent, au blocat atribuirea sunt in acelasi stadiu, iar „reparatiile“ la programul de transport si criterii solicitate initial de oficiali din cadrul MT nu pot fi realizate peste noapte. Mai exact, nu puteau fi realizate pentru a se incadra in calendarul publicat ieri pe site-ul ARR. Programul de transport va trebui sa fie cel prezentat anterior, un program nou neputand respecta prevederile legale (afisarea cu 90 de zile inaintea expirarii actualului program). Despre criterii noi nici nu se poate discuta. CNMSI a anuntat ca are nevoie de o saptamana pentru a introduce in sistem noi criterii si, pana la acest moment, nu a primit solicitarea schimbarii criteriilor.

In concluzie, daca atribuirea are loc, ar trebui sa se faca pe acelasi program de transport si cu aceleasi criterii.

Dar atunci apare alta intrebare: de ce nu a fost respectat calendarul initial?

Deja sunt transportatori care analizeaza posibilitatea actionarii in justitie a MT si ARR pentru amanarea fara temei a atribuirii.

Sau poate atribuirea va fi din nou blocata si documentul prezentat de catre ARR reprezinta doar o incercare de a detensiona piata. Amintim faptul ca numerosi operatori si-au anuntat intentia de a opri activitatea ca masura de protest fata de situatia actuala.

Probabil luni vom afla mai multe detalii care sa completeze documentul publicat de catre ARR. Se pare ca deja a devenit o „traditie“ a acestei atribuiri ca deciziile finale sa fie luate in week-end.

In ceea ce priveste „judetenele“, situatia este in continuare neclara, deblocarea atribuirii fiind ingreunata inclusiv de schimbarile de structura din cadrul Guvernului (aparitia Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice).

Radu BORCESCU

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua!
    Situatia este la fel de neplacuta ca in ultimul an : incertitudine, frica, temeri de a ramane fara nici o cursa pentru urmatorii ani. Pe surse, se pare ca la judetene se discuta prelungirea pe cel putin 1 an, asa ca trebuie sa platim leasingul cu sanatate. Toate cele bune!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.