Ciolacu, la Dacia Mioveni: „Prefer la Rabla maşini produse în România”

„Prefer la programul «Rabla» să mergem pe maşinile produse în România”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, în 7 februarie, în vizita de lucru la uzina Dacia Mioveni.

Premierul a confirmat, astfel, intenția ministrului Mediului, Mircea Fechet, de a modifica criteriile din programul guvernamental „Rabla”. „Nu sunt de acord să mai dăm 10.000 de euro să-ţi iei o maşină electrică de 200.000 de dolari sau euro. (…) Prioritate au, normal, cele pe criteriul «verde» şi cred că în acest moment intrăm într-o normalitate”, a arătat Ciolacu.

Premierul a promis că pe viitor va folosi doar maşini de serviciu produse de Uzina Dacia de la Mioveni: „Fac un anunţ foarte clar. Din acest moment, Guvernul României şi premierul României vor folosi un singur brand, respectiv Dacia. Brandul Guvernului României trebuie să fie principalul producător de autoturisme. Maşina mea, ca şi prim-ministru, din acest moment va fi Dacia Duster. Cred că aşa este corect în orice stat democratic şi în orice economie. Cum în Franţa maşina Guvernului şi maşina autorităţilor este Renault, în România maşina autorităţilor şi a primului ministru trebuie să fie Duster. Am avut o mare plăcere să aflu că tot designul, toată concepţia, de la tot sistemul electronic, sunt toate creaţia unor români”.

10% din exporturile României, asigurate de Dacia

Marcel Ciolacu a precizat că 10% din exporturile României sunt asigurate de Dacia: „Eu unul am fost impresionat de ceea ce am văzut, de nivelul de tehnologie, de nivelul de organizare. (…) Nu rămâne decât să felicit aproape 12.500 de oameni care lucrează în schimburi pe această platformă industrială. Alte 1.500 de companii au de lucru prin comenzile date de la Dacia. Vorbim de 150.000 de oameni de această dată şi vorbim de comenzi de 2,2 miliarde de euro. Este unul din motoarele economice ale României. 10% din exportul României este asigurat de Dacia”.

Ciolacu, test drive cu modelul Duster 2024

Premierul Marcel Ciolacu a participat și la un test drive cu modelul Duster 2024.

Noul model Duster, lansat în producție

La rândul său, Denis Le Vot, CEO Dacia, a declarat că noul model Duster, care va fi produs la Mioveni, este un proiect realizat integral în România: „Este o zi foarte specială pentru întreaga echipă Dacia, pentru că sărbătorim lansarea noului model Duster. Maşina simbolizează încrederea Grupului şi implicarea în România. Designul a fost făcut la Bucureşti, a fost validat la Titu şi acum va fi fabricat în uzina de la Mioveni. Asta arată inclusiv încrederea în capacitatea intelectuală şi talentul românilor”.

Mihai Bordeanu, managing director Dacia Brand South Eastern Europe, a amintit despre rezultatele producătorul auto din România: „Anul trecut, marca Dacia s-a situat pe locul doi în Europa în ceea ce priveşte vânzările către particulari. (…) Dincolo de cifre şi fapte, suntem foarte mândri noi, toţi cei de aici, la fel ca şi cei de la Titu, cei de la Bucureşti care lucrează pentru Dacia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.