Ciolacu: Şoferii de TIR nu vor fi amendaţi pentru expirarea rovinietei, după aşteptarea în vamă

„Venim cu o soluţie ce rezolvă o cerinţă importantă a transportatorilor: modificăm cadrul legal, astfel încât şoferii de TIR să nu mai fie amendaţi pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de aşteptare în vamă. Consider că acesta este gestul corect până venim cu o altă rezolvare din setul de măsuri agreate cu transportatorii, cea a culoarelor dedicate la frontieră şi în Portul Constanţa”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, în 25 ianuarie, la în ceputul ședinței Guvernului.

Marcel Ciolacu s-a referit și la soluţia negociată de transportatori cu ASF privind preţul poliţei RCA: „Înţeleg că şi soluţia negociată de reprezentanţii transportatorilor împreună cu ASF pentru reducerea preţului RCA funcţionează. În doar câteva zile au fost emise peste 700 de oferte la tariful recomandat, ce nu depăşeşte 9.000 lei, şi sunt convins că se va ajunge rapid la mii de asemenea poliţe”.

Marcel Ciolacu a reamintit şi soluţiile avute în vedere de Ministerul Transporturilor privind examinarea psihologică a personalului din transportul rutier şi la normele şi procedurile de control ale Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR).

„De altfel, ministrul Transporturilor a continuat dialogul astfel încât şi alte solicitări ale transportatorilor să fie rezolvate prin proceduri interne ale instituţiilor din subordinea ministerului. Mă refer la examinarea psihologică a personalului din transportul rutier şi la normele şi procedurile de control ale Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier”, a precizat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.