CNS: O nouă soluție digitală Brexit, pentru transportatori

CNS introduce o nouă soluție digitală Brexit, pentru a menține transportatorii în mișcare, din ianuarie 2021.

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

Transportatorii care transportă mărfuri către și din Marea Britanie pot aștepta cu nerăbdare controale rapide și fără probleme la frontieră post-Brexit cu BEEMS, un nou instrument online special conceput, dezvăluit săptămâna aceasta de către furnizorul de logistică inteligentă CNS Servicii de rețea).

Serviciul de mișcare a intrării și ieșirii la frontieră (BEEMS) oferă o bandă digitală pentru transportul de mărfuri, utilizând procesul de depunere vamală, conectând birourile de transport și operatorii de feriboturi cu șoferii pentru a fluidiza fluxul de mărfuri. De asemenea, acționează ca o interfață directă cu serviciul de transport al mărfurilor de marfă (GVMS) al guvernului britanic pentru a menține șoferii la curent în timpul traversărilor, reducând astfel orice întârziere la porturile din lumea post-Brexit.

Începând cu anul viitor, o înregistrare a mișcării mărfurilor (GMR), generată de GVMS, va fi necesară pentru fiecare vehicul care transportă o sarcină utilă comercială care intră în Marea Britanie pe rutele de pre-depunere – de la 1 ianuarie pentru deplasările din Marea Britanie în Irlanda de Nord și toate rutele de pre-depunere în și din Marea Britanie de la 1 iulie 2021. Lansarea BEEMS introduce o interfață ușor de utilizat pentru ca transportatorii să își creeze GMR înainte de fiecare călătorie, care comunică, de asemenea, direct cu șoferul și transportatorul la fiecare pas.

Inovator produs de economisire a timpului va fi disponibil pentru toți clienții care utilizează rutele Irlanda de Nord de la termenul de 1 ianuarie și va fi disponibil pentru utilizare de către toți utilizatorii traseelor pe Canalul Mânecii , înainte de 1 iulie , când controalele complete de frontieră din Marea Britanie va fi mandatat . Este prima dintre mai multe soluții digitale pe care CNS le dezvoltă pentru a ajuta transportatorii, conducătorii lor și partenerii din lanțul de aprovizionare cu complexitățile adăugate generate de Brexit.

Pentru a contribui la continuarea deplasării transportului de marfă, operatorul de feribot din Marea Britanie, P&O Ferries, va impune utilizarea BEEMS pe ruta Cairnryan – Larne din ianuarie.

Matthew Bradley, director general al CNS, a declarat: „Noile reglementări post-Brexit pot părea descurajante, dar BEEMS face procesul mai rapid și mai simplu, ajutând transportatorii și șoferii lor să se simtă într-un control complet. Cu o comunicare digitală, asigurându-se că nu se pierde timp în nicio călătorie, o eră nouă și de succes a comerțului inteligent poate fi livrată mai eficient. ”

Henrik Pedersen, director de vânzări de marfă la P&O Ferries, a adăugat: „Suntem încântați să fim primul operator care oferă această nouă soluție digitală inovatoare, care va pune clienții noștri pe scaunul conducătorului auto. Aceștia vor trebui să facă față multor noi cerințe vamale după Brexit, făcând esențial să lucrăm împreună pentru a ne asigura că comerțul continuă să curgă pentru mii de companii și milioane de consumatori care se bazează pe serviciile noastre. ”

Produsul este oferit cu caracteristici cu valoare adăugată. Produsul de bază BEEMS are un preț de doar 1 GBP per mișcare GMR și se asigură că șoferii vor primi alerte prin SMS care le vor actualiza dacă sunt autorizați pentru călătorie ulterioară sau sunt direcționați către vamă pentru o inspecție ulterioară la sosirea în Marea Britanie.

De asemenea, utilizatorii pot face upgrade pentru a-și crea mișcarea GMR prin BEEMS, care se interfață direct cu sistemul guvernamental GVMS.  Noul instrument permite, de asemenea, utilizatorilor să notifice terțe părți – cum ar fi proprietarul de marfă – cu privire la starea mișcărilor de mărfuri, oferind o vizibilitate mai mare partenerilor din lanțul de aprovizionare.

Clienților P&O Ferries li se va solicita să plătească doar 1 GBP pe mișcare pe rutele de pre-depunere pentru acces la CNS BEEMS.  Funcțiile suplimentare vor fi gratuite în primele trei luni, ajutând clienții P&O Ferries să accepte noile cerințe Brexit.

CNS are peste trei decenii de experiență în proiectarea și operarea sistemelor de schimb electronic de date (EDI) care facilitează tranzacționarea comerțului prin frontierele Marii Britanii. Gama sa de inovații oferă sisteme de control IT extrem de eficiente, dar ușor de utilizat, pentru a gestiona procesele de import și export în evoluție, deservind cu mândrie cele mai mari porturi, aeroporturi și facilități interioare din Marea Britanie.

Clienții se pot înregistra pentru CNS BEEMS, începând cu 14/12/20 – https://www.cnsonline.co.uk/home/#/beemssignup

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.