Coadă de 10 km de TIR-uri la Vama Giurgiu-Ruse

coada-de-peste-zece-kilometri-de-tir-uri-la-vama-giurgiu-ruse-218422-1Sute de autocamioane așteptau miercuri trecerea frontierei spre Bulgaria prin PTF Giurgiu Ruse formând cozi de aproximativ 10 kilometri pe DN 5, pe prima bandă a sensului de mers București-Giurgiu până în dreptul localității Frătești, iar situația se repetă aproape săptămânal. 

“Motivul pentru care se formează cozi la frontieră este acela că șoferii de tiruri trebuie să aștepte controlul de frontieră după care trebuie să își achiziționeze vinietele de călătorie pe drumurile din Bulgaria doar de la punctele amplasate în frontieră, iar plata se face numai cu cardul. Din observațiile noastre, în primele trei zile ale săptămânii este un vârf al traficului, deoarece în week-end mulți șoferi de tiruri evită să pornească la drum”, a declarat  purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Cristina Onofrei.

Potrivit informării Poliției de Frontieră, timpul de așteptare pentru un TIR ajuns în PTF Giurgiu este de aproximativ 20 de minute, iar traficul se efectuează pe două artere numai că, potrivit șoferilor, tirurile care ajung acum la coadă la aproximativ zece kilometri de punctul de frontieră pot aștepta și câteva ore trecerea prin punctul de frontieră.

La PTF Giurgiu-Ruse, după trecerea podului Prieteniei, aproape de intrarea în Bulgaria, se află amplasate două tonete de încasare a contravalorii vinietelor de călătorie pe drumurile din Bulgaria, una pentru tiruri și alta pentru autoturisme, iar în 24 de ore aproximativ trei sute de tiruri ies din România spre Bulgaria.

Sătenii din Remuș spun și că aproape toată săptămâna una din cele două benzi de circulație de pe DN 5 este ocupată de autotrenurile care așteaptă la frontieră, iar în zonă au loc și foarte multe accidente, pentru că toți ceilalți șoferi trebuie să folosească numai o bandă de circulație.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.