Coadă de camioane la granița cu Ungaria

Timpi de aşteptare ridicaţi se înregistrează, pe 16 martie, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună cu Ungaria, pe sensul de ieşire din ţara noastră pe arterele destinate automarfarelor, în urma restrictiilor de circulatie de pe teritoriul acestei țări, din perioada 13-15 martie, cand autovehiculele de transport marfă au avut interdicție de circulație, de ziua națională a statului vecin.

Potrivit Poliției române de Frontieră, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară, atât în PTF Nădlac II (se lucrează pe 5 artere), cât şi în PTF Vărşand (se lucrează pe 3 artere), PTF Borş (se lucrează pe 3 artere) şi PTF Bors II (se lucrează pe 3 artere).

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile maghiare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automărfarelor.

De asemenea, pentru fluidizarea circulaţiei pe Autostrada A1 care face legătura cu P.T.F. Nădlac II a fost informat Biroul de Poliţie Rutieră Autostrada pentru a monitoriza traficul si a nu fi blocată circulaţia.

În primele ore ale zilei, de la ridicarea restricţiilor, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 2.500 de automarfare, dintre care 2.000 au fost pe sensul de ieşire.

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro . Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.