Cod Galben de ninsori, lapoviță, polei și viscol, două zile

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM)a emis două avertizări Cod Galben de ploi, lapoviță, ninsori și polei, prima intrând în vigoare, în seara de 26 ianuarie, iar a doua, în dimineața de 27 ianuarie, fiind valabilă până în seara de 28 ianuarie. 

foto: CNAIR

Cod Galben de ploi, lapoviță și polei: 26 ianuarie, ora 18.00 – 27 ianuarie, ora 10.00

În judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, iar în judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi municipiul Bucureşti vor fi precipitaţii îndeosebi sub formă de ploaie şi lapoviţă şi local se va depune polei.

Se vor acumula cantităţi în general de 25-40 litri/mp. Pe alocuri, vor fi depuneri de polei în sud-est şi centru.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge, se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 50-70 km/h) şi vizibilitate scăzută.

Local şi temporar, intensificări ale vântului vor fi şi în restul zonei atenţionate, cu viteze în general de 50-60 km/h.

Cod Galben de ninsori, lapoviță, polei și viscol: 27 ianuarie, ora 10.00 – 28 ianuarie, ora 22.00

În Dobrogea, Muntenia, Carpaţii Meridionali şi local în sudul Moldovei şi în Carpaţii Orientali vor fi precipitaţii însemnate cantitativ şi se vor acumula în general 25-40 litri/mp.

În zonele joase de relief din Muntenia şi Moldova, la început vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

 


În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviţă şi ninsoare. În aceste zone, local şi temporar, vor fi şi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-60 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent şi vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50-70 km/h) şi vizibilitate scăzută.

Meteorologii avertizează că pe alocuri vor fi depuneri de polei în Transilvania şi Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.