Comerțul bilateral între România și Germania își revine

AHK România anunță cele mai recente cifre privind schimburile comerciale din primul trimestru dintre România și Germania.

După cum arată cele mai recente date ale Oficiului Federal de Statistică (Destatis), volumul schimburilor comerciale dintre Germania și România și-a revenit ușor în primele trei luni ale anului în curs, se arată în comunicatul transmis redacției.

Astfel, exporturile germane către România au însumat 4,5 mld. EUR, în creștere cu 3,6% față de primul trimestru al anului precedent, iar importurile au crescut la 3,8 mld. EUR (+0,9%). Cu un volum de 8,3 mld. EUR, România ocupă locul 19 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei în perioada menționată. În 2020 țara noastră s-a clasat pe locul 20, cu un volum al schimburilor comerciale de 30 mld. EUR.

După o scădere a schimburilor comerciale între Germania și România în lunile ianuarie și februarie, acestea și-au revenit semnificativ în martie 2021. „Suntem încrezători că redresarea relațiilor comerciale din primele trei luni ale acestui an va continua și vom putea ajunge la nivelul din 2019 până la sfârșitul anului. Măsurile de relaxare și campaniile de vaccinare din multe țări europene își arată deja efectele”, subliniază Sebastian Metz, director general și membru în Consiliul Director al AHK România.

„În ceea ce privește o tematică foarte actuală, și anume re/nearshoring, pe fondul consolidării rezilienței lanțurilor de aprovizionare în contextul pandemiei vedem oportunități bune pentru România. Acest subiect este intens dezbătut și la nivel european în acest moment și sperăm că România se va implica activ”, a adăugat Metz.

AHK România s-a poziționat deja strategic cu platforma sa b2b Marketplace România, și își va extinde activitățile. Inițiativa desfășoară activități pe tot parcursul anului pentru a spori exporturile companiilor românești către Germania și oferă căutări țintite de parteneri de afaceri potriviți.

Despre AHK Romania

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără circa 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.