Comerţul cu autovehicule şi motociclete: + 27,9% la 9 luni

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu aproape 28% iar cele din serviciile de piaţă prestate populaţiei, cu 39,5%, potrivit datelor publicate, în 15 noiembrie, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Astfel, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 27,9%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+41,7%), comerţul cu autovehicule (+30,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+23,7%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+22,0%).

În perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2021 comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 26,0%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 39,5% mai mare, comparativ cu perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2020, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 35% mai mare.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2021, comparativ cu luna august, a înregistrat o creştere cu 6,9%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+10,7%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+3,5%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,1%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 1,9%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,5%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2021, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 9,3%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-11,9%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-1,6%) şi la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-1,2%). Activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au crescut cu 3,8%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2021, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,9%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2021, comparativ cu luna septembrie 2020, a înregistrat o creştere cu 7,8%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+21,8%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+12,0%) activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+11,1%) şi la comerţul cu autovehicule (+4,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2021, a înregistrat o creştere cu 7,9% faţă de luna septembrie 2020.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2021, a înregistrat o cifră de afaceri cu 43,6% mai mare comparativ cu luna septembrie 2020, datorită creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+54,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+51,3%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+48,8%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+23,5%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+7,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2021 a crescut cu 46,3%, comparativ cu luna septembrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.