Conferința USER – Facultatea de Transporturi va deveni tradiție

Conferința organizată de Uniunea Societăților de Expediții din România (USER) în parteneriat cu  Departamentul Transporturi, Trafic și Logistică din cadrul Facultății de Transporturi a Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnică București (UNSTPB), în 16 noiembrie, a fost un eveniment de succes, ce va deveni tradițional.

foto: USER

Evenimentul s-a desfășurat sub denumirea „Provocări, tendințe și oportunități în expedițiile și transporturile de marfă”, în cadrul Acordului de parteneriat pe care uniunea l-a încheiat cu această prestigioasă facultate, în urmă cu un an. 

Reprezentanții Departamentului Transport, Trafic și Logistică au invitat echipa USER și speakerii înaintea conferinței, să viziteze Laboratorul GFR din cadrul facultății, dotat de membrul USER Grup Feroviar Român. „A fost un bun prilej de a ne cunoaște mai bine unii cu alții, de a afla care sunt posibilitățile de dezvoltare a colaborării dintre membrii uniunii și facultate, pentru scopul comun de formare a următoarei generații de profesioniști din domeniu”, a precizat USER. 

Apoi, în cadrul conferinței, a fost pus în contact mediul economic și mediul academic: aproximativ 40 de companii participante, dintre care și membri USER, precum și peste 100 de studenți ai facultății.

Precizările USER:

În deschidere, au împărtășit auditoriului câteva gânduri atât gazdele evenimentului, conf. dr. ing. Ilona Costea, decan al Facultății de Transporturi, și prof.dr.ing.ec.psh. Eugen Roșca, director Departament Transporturi, Trafic și Logistică, cât și Marius Cae, președintele USER. 

În continuare, Anamaria Ilie, ș.l. dr. ing. Facultatea de Transporturi a prezentat curricula disciplinelor de studiu pentru Departamentul Transporturi, Trafic și Logistică, astfel încât reprezentanții companiilor au fost puși în temă cu pregătirea de care beneficiază studenții în timpul facultății.

Au continuat prezentările fiecărui speaker, atât serioase și profesioniste, prin prisma informațiilor transmise, cât și joviale, prin apropierea manifestată către studenți. S-au abordat subiecte ca: rolul societăților de expediții în economie, importanța formării și pregătirii profesionale continue, secretele transportului aerian, terminale intermodale, activitatea operatorilor portuari, aspecte specifice privind digitalizarea și sustenabilitatea în transporturi.

Mulțumim, încă o dată, pe această cale, speakerilor noștri:

Anamaria Ilie – Ș.l. dr. ing. Facultatea de Transporturi

Corina Melenciuc – International Road Transport Division Manager Rhenus Logistics

Iuliana Badea – Secretar General Uniunea Societăților de Expediții din România

Amedeo Neculcea – General Director GP Intermodal
Alexandru Belu – Project Manager Socep
Anca Soroiu – Business Development Manager Europrim Group

Cornel Peleanu – Senior Director – Business Development and Projects DP World Romania
Sorin Teriteanu – General Manager Trucknet Europe & Romania

Dan Mărgărit – Manager IFPTR și lector cursuri USER

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.