Consiliul Concurenței a amendat cu 123 de milioane de lei 4 companii

Consiliul Concurenţei a amendat cu 123 milioane, în 8 februarie, companiile SEROM, Dante International, Altex România și Flanco Retail, pentru participarea la o înțelegere anticoncurențială pe piața comercializării televizoarelor și telefoanelor mobile, în perioada 2019-2021.

Amenzile au fost aplicate astfel:

• SEROM – peste 75,4 milioane de lei
• Dante Internațional – peste 20,3 milioane de lei
• Altex România – peste 21,3 milioane de lei
• Flanco Retail – peste 6,2 milioane de lei

Consiliul Concurenței precizează că înțelegerea anticoncurențială a constat în fixarea prețurilor de revânzare a unor produse de către SEROM (Samsung România) și fiecare din partenerii săi comerciali, respectiv Altex, Dante (eMag) și Flanco, ceea ce ar fi condus la limitarea capacității celor trei comercianți cu amănuntul de a-și stabili independent prețurile de revânzare.

Astfel, a fost restricționată concurența la nivelul comerțului cu amănuntul, având efect asupra consumatorilor, care au plătit prețuri mai mari pentru anumite tipuri de televizoare și telefoane mobile. Televizoarele și telefoanele mobile reprezintă unele dintre cele mai importante produse electronice și de comunicații.

Indiciile care au stat la baza declanșării investigației au inclus și informații primite pe Platforma Avertizorilor de Concurență, un instrument prin intermediul căruia se pot aduce în atenția autorității încălcările Legii concurenţei, în mod anonim.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.